2019-Nov-18

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

LP Innovation slipper kalla samtal

Skriv ut

TubeSkyddVridet

LP Innovation i Uppsala AB utför mekanisk konstruktion och till att finna fler kunder har man anlitat Netcommunitys tjänster inom försäljning.

Det säljarbetet har gått bra och ett företag som nappat är Tube Control AB i Skärholmen söder om Stockholm.

NetCommunitys skribent följde med när Lars Fagrell och Lars-Anders Larsson hälsade på för att diskutera ritningar och konstruktioner som ska bli till förbättrade skydd för dem som testar aggregat på Tube Control. LP Innovation ska hjälpa Tube Control att utveckla, bygga och leverera nya funktionsdugliga lösningar som fungerar på verkstadsgolvet. Till det har Tube Control redan gjort några förslag till ritningar att jobba vidare med.

Lars Fagrell på LP Innovation i Uppsala. Företaget anlitar Netcommunity till säljuppdrag. Fagrell säger att de inte själva byggt upp någon säljorganisation i det här läget och att det är flexibelt för dem att använda Netcommunity. Källa: LP Innovation. Bild IMG 2987

Det är inte första gången LP Innovation har ett uppdrag åt Tube Control. LP Innovation har ritat, utvecklat och byggt en automatiserad testanläggning för hydraulaggregat som levererades våren 2012.

Nu är det fråga om två nya uppdrag. Dels så ska den levererade testanläggningen byggas ut för att kunna ta hand om flera olika typer av miniaggregat, och dels behövs ett skydd till en av företagets andra testbänkar.

Bild.DSCF3454 LP Innovation har ritat, utvecklat och byggt en automatiserad testanläggning för hydraulaggregat som levererades till Tube Control i Skärholmen våren 2012. Tube Control har sedan dess kommit på att man vill bygga ut testanläggningen. Källa: LP Innovation.

Besöker kunden Tube Control

Tube Control har tillverkning, lager och kontor i ett industriområde. I företagets labb finns manuella testbänkar för simulering, tester och inställningar av enheter före leverans till kund. Här testas prototyper, komplexa system och mindre serier, där det ofta handlar om höga tryck.

Fagrell, Larsson och några av de anställda på Tube Control står framför en av testbänkarna för att diskutera utformningen av ett skydd. Det ska vara smidigt och flexibelt och ett man inte drar sig för att använda.

-Vi jobbar med höga hydraultryck och vi behöver göra ett skydd, säger Lars Ahlström, en av konstruktörerna på Tube Control. Han visar lite olika uppslag som man skissat på. Man kan tänka sig en anordning som skjuts upp över bänken när det inte används. Viktigt är annars att det inte är i vägen under arbetet.

Nu påbörjas ett tålmodigt arbete med att prata, titta och mäta.

Bild.IMG 2743 Lars-Anders Larsson från LP Innovation framför testbänken där Tube Control vill skapa ett skydd. Skyddet ska vara smidigt och flexibelt och ett man inte drar sig för att använda. Källa: LP Innovation.

Miniaggregat till gaffeltruckar

Tube Control representerar ett antal kända fabrikat vars produkter de sätter ihop till system. I praktiken handlar det om att designa kundanpassningar och aggregat samt att montera ihop komponenter och testa dem innan leverans. Miniaggregaten används oftast i gaffeltruckar medan andra blocklösningar används inom allt från skogsmaskiner till större industriaggregat. 

Till en beställare levererar Tube Control över 100 miniaggregat i veckan. Man har olika underleverantörer som tar fram delar som används i tillverkningen.

Tube Control har idag fyra konstruktörer. Miniaggregat ritas av Peter Söderlund. Ahlström ritar övriga blocklösningar, mest till mobila applikationer. De övriga två konstruktörerna har båda lite speciell inriktning.

Att det är fyra konstruktörer på ett företag med bara 20-talet anställda får räknas som ett högt antal.  Anledningen, säger Söderlund, är att Tube Control vill vara extremt kundanpassade. I arbetet använder konstruktörerna CAD-programmet SolidWorks från Dassault Systèmes.

Det går några timmar innan Fagrell och Larsson lämnar Skärholmen för att jobba vidare med konstruktionen hemma på kontoret i Uppsala.

LP Innovation levererar kundanpassade lösningar för industriell produktion, t ex arbetsstationer, materialhantering, skydd och specialmaskiner. De har resurser för mekanisk konstruktion, automation och verkstad för att bygga funktionsfärdiga lösningar.

Vi frågade Fagrell på LP Innovation hur det kom sig att hans företag började anlita Netcommunity till säljuppdrag?

- Det är en lösning som passar eftersom vi inte i det här läget byggt upp någon egen säljorganisation. Vi kan använda NetCommunity på ett flexibelt sätt som passar vår situation. Det är ett kostnadseffektivt sätt att jaga prospekt, säger Fagrell.

Stephan Adner på Netcommunity hörde av sig i ett annat ärende och berättade att Netcommunity har garvade säljare som kan jobba på uppdrag åt oss. Idén mognade sedan över tiden och vi bestämde oss för att prova. LPs egna team bestående av tre säljare från NetCommunity kom och besökte oss innan de började. Det har fungerat bra! Metoden passar oss helt enkelt rätt bra.

Kan du berätta lite mer specifikt vad Netcommunity hjälper er med?

- NetCommunity hjälper oss att vaska fram prospekt från första kontakt till att det blir en så kvalificerad kontakt att vi bokar ett säljmöte. Då åker vi själva och möter prospektet. För det mesta blir det väldigt bra möten efter det jobb som NetCommunity lagt ner. Det har lett till försäljning men i vår bransch är allt mycket långsiktigt så det är inte säkert att vi säljer något direkt även om vi haft ett bra säljmöte. Vi söker långsiktiga relationer med kunder.

Skulle du rekommendera Netcommunity för liknande tjänster till andra företag?

- Ja, om det är ett företag i min situation kan jag rekommendera NetCommunity. Deras metod av prospektering är ett fungerande koncept.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg