2020-Nov-27

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

BIMobject boostar försäljning med NETCOMMUNITY

Skriv ut

Outside 1

2011 grundades företaget BIMobject av bland andra Stefan Larsson, CEO. Efter en 25 år-lång internationell karriär inom CAD-BIM, såg han behovet av en reform inom branschen. För att få extra bra snurr på försäljningen har Stefan anlitat NETCOMMUNITY.

" NETCOMMUNITY har en bra övergripande kunskap om CAD/BIM och byggindustrin. Detta gör det mycket enklare att jobba med NET när det är t.ex. pre-sales uppdrag än med andra marknadsföringsbolag. NETCOMMUNITY jobbar även processbaserat med marknadsföring och försäljning vilket ligger precis i linje med hur vi arbetar på BIMobject. Sedan är det ett PLUS att alla på NETcommunity är glada och trevliga att jobba med".

Stefan Larsson har arbetat med CAD sedan 1987 och hans karriär har fört honom världen över med några av de största CAD-mjukvaruföretagen i världen. Han arbetade senast som World Wide Director of Sales, vilket gav honom en unik möjlighet att följa utvecklingen av BIM (Building Information Modeling). Genom de många kunder och människor han mött, under dessa år, utvecklades en vision.

2011 bestämde sig därför Stefan Larsson för att flytta hem till Sverige igen och följa denna vision, som sedan blev företaget BIMobject.

Sedan CAD-objekt utvecklades till 3D modeller har successivt byggbranschen och mjukvaruindustrin övergått till att samla sina system i BIM-konceptet. Informationen inför ett byggprojekt har blivit en vital del av den, och branschen har övergått till att lägga mer fokus på processen.

Problemet kvarstår då att i BIM processen vill man ha mer produkt information i sin modell för att kunna lösa design problem, konstruktionsmässiga utmaningar och skapa kompletta konstruktions- och produktionsritningar, förklarar Stefan Larsson.

Schuco 3BIMobjects objekt skiljer sig från mängden, då de innehåller mängder av produktinformation från tillverkarna. Produkterna har de logik- och designmässiga begränsningar som de verkliga produkterna har. Detta leder till att arkitekter och konstruktörer måste lösa verkliga problem i modellen och kan således undvika problem som kan uppstå på byggarbetsplatsen i förväg.

Läs artikeln i sin helhet här på NETCOMMUNITY / BIMforum

TwitterFacebookDigg