2020-Nov-27

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Expanderande affärer

Skriv ut

 alt

Världens smartaste led ger mindre glapp och bättre lönsamhet. 

Vi har fått förtroendet att hjälpa Expander System med affärsutveckling kring världens smartaste maskinled. Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

- Hittills har vi fokuserat på fordon som traktorer, grävmaskiner, lastare och liknande, säger försäljningschef Tobias Lindquist. Men våra produkter kan komma till användning överallt där det finns leder. Många av våra framtida kunder finns inom industrier, som tryckerier, sågverk, massaindustrin. Vi tror särskilt mycket på processindustrin, där vi vet att man skulle ha stor nytta av Expander System.

Expander_-_artikelkort2


Bild: Alla maskiner med leder får förr eller senare problem med ledslitage och glapp. Slitaget accelererar, och till slut blir glappet så stort att man måste byta ut leden. Bilden visar Expanders egenutvecklade CAD-system CADEX som automatiskt tar fram den aktuella leden utifrån kundens önskemål om olika mått.

 

Eftersom Processindustrin är ny mark för Expander så tar man nu affärsutvecklingshjälp från NETCOMMUNITY. NETCOMMUNITY kommer att identifiera potentiella kunder, bygga relationer till dessa och sedan även genomföra försäljningen. "Detta är faktiskt första gången som vi genomför processen fullt ut", säger Stephan Adner, ägare och VD på NETCOMMUNITY. "Normalt sett utvecklar vi affären fram till dess att kunden vill träffa en säljare och där lämnar vi över den varma kunden till vår uppdragsgivare". "I det här fallet skall vi även genomföra själva försäljningen, så det blir lite av ett pilotprojekt i det avseendet, vilket är jättespännande för alla inblandade". 

 Expander System

Svenska Expander har utvecklat en genialisk lösning. Ledens axlar får konformade ändar. På dessa placeras uppslitsade hylsor innan leden sätts på plats. När slitage så småningom ger ett märkbart glapp, skruvar man åt fästelementen. Då trycks hylsorna ner, och expanderas samtidigt så axeln kläms fast. Istället för att behöva utföra en relativt omfattande reparation tar man bort glappet med några varv med nyckeln.

- Att utrusta en maskin med Expander System kostar kanske 15-20 % av vad en enda reparation skulle kosta, förklarar Tobias Lindqvist, sälj- och marknadschef på Expander System Sweden. Och man sparar naturligtvis inte bara in flera reparationer, utan även kostnaderna för driftstoppen.

alt

 

 

 

 

På hemsidan väljer man märke, modell och led

 

 

Beställningar görs snabbt och enkelt via Internet. Man anger maskinens fabrikat, modell och exakt vilken led det är frågan om.

- En av våra stora styrkor är detaljkunskaperna: vi kan verkligen lederna i maskinerna, ofta bättre än vad tillverkarna gör. I dagsläget har vi 800 tillverkare med uppemot 30 modeller i databasen, och på varje modell finns det leder på 10-30 olika positioner.

alt

 

 

 

 

 


Skräddarsydda leder med egenutvecklad CAD-lösning på webben

 

 

Det hela började med ......Läs artikeln i sin helhet här >>

TwitterFacebookDigg