2020-Dec-01

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Nya möjligheter med 3D-printing i produktion

Skriv ut
KennyJ JoachimT
Kenny Johansson från Acron AB och Joachim Tollstoj från Devex AB, berättar om de nya möjligheterna att konstruera och serieproducera med 3D-printning i plast och metall.

Kenny Johansson, VD på Acron Formservice, är en pionjär i 3D-printingSverige. Intresset började 1996 när Acron, som på den tiden var en servicebyrå för reparation av formverktyg, var på mässa i Tyskland. Man såg där en SLA-maskin för första gången och förstod att det här var något nytt. Något som kunde förändra hur en produkt utvecklades och tillverkades. Kenny, som har sitt ursprung ur formsprutningsbranschen, hade tidigare sett de problem som uppstod när en produkt skulle börja produceras fast än underlaget inte var genomarbetat.

Kenny Johansson och Acron har även förändrat sättet vi idag ser på en SLS-detalj och gjort det mer accepterat för produktion. Det här genom en unik metod att behandla ytor, förbättra ytkvalité och färga in detaljerna i önskad kulör.
 
Joachim Tollstoy, platschef för Devex Mekatronik i Linköping med 20års erfarenhet av produktutveckling.
Från ide till hållbar verklighet.
Additiv tillverkning har som metod funnits tillgänglig längre än så. Med ny teknik kan AM idag användas för mer än bara visuella prototyper . Med AM kan också ny produktfunktionalitet implementeras som omöjligt kan uppnås med andra produktionsmetoder.

Devex ingenjörsteam bistår svensk industri med produktutveckling optimerad för AM

Tid: Fredagen 30 november klockan 10.00 -12.00.
Registrering och fika från kl 09.30.
Plats: Almi Företagspartner, S:t Larsgatan 18, Linköping
Kostnadsfritt

Varmt välkommen!

Anmälan >>

Läs mer >>

TwitterFacebookDigg