2020-Nov-27

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Volkswagen Autoeuropa tar hjälp av 3d-skrivna verktyg

Skriv ut
FDM-skrivare
Företaget arbetar med additiv tillverkning och effektiviserar tillverkningen av produktionsverktyg.

Med en årlig produktionsnivå på 100 000 bilar har företaget med hjälp av FDM-skrivare sparat 95 procent, när det kommer till monterings- och verktygskostnader.

Av de verktyg som tidigare tillverkades hos extern part, skrivs nu 93 procent ut av företaget själva, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med hjälp av FDM tar företaget fram produktionsverktyg som jiggar och fixturer, och effektiviserar på så sätt produktionskedjan i anläggningen i Portugal.

Miguel José, processingenjör på Volkswagen Autoeuropa, meddelade i november att de hittills under 2017 har sparat 325 000 euro genom att använda sig av additivt tillverkade verktyg i produktionen.

– Sen vi har börjat använda oss av skrivarteknik har vi gjort besparingar i kostnader och tid. Dessutom har vi kunnat göra verktygen mer komplexa och ergonomiska, säger Luis Pascoa, chef för företagets testanläggning, enligt pressmeddelandet.

Fallet med Volkswagen Autoeuropa illustrerar hur skrivarteknik har varit till stor nytta för bilindustrin. Även fast additiv tillverkning traditionellt sett är mer associerat med att skapa prototyper, har det lika stor potential för tillverkningsföretag då det möjliggör tillverkning av verktyg, jiggar, fixturer och andra hjälpmedel, skriver företaget.

Läs mer >>

TwitterFacebookDigg