2019-Oct-19

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

BMW öppnar upp center för självkörande bilar

Skriv ut
bmwbil

Fordonsjätten öppnade nyligen upp dörrarna till BMW Autonomous Driving Campus i München, ett utvecklingscenter där BMW och partners utvecklar självkörande bilar.

I centret kommer experter inom olika områden att arbeta för att nå målet om självkörande bilar. 1’800 anställda och 500 testfordon får plats i centret som är en stor del av BMW:s satsning på framtiden. Hittills i år har bolaget investerat cirka 7 miljarder euro (cirka 72,6 miljarder kronor) i självkörande bilar och elektrifiering.

BMW Autonomous Driving Campus ska lägga grunden för lanseringen av BMW iNext år 2021, som kommer vara den första självkörande BMW-modellen som når marknaden.

Implementeringen av självkörning kan delas in i fem steg; Feet off, Hands off, Eyes off, Attention off och Passenger. BMW menar att med BMW iNext kommer startskottet för nivå 3 och 4.

– Hållbar mobilitet och autonom körning går hand i hand. Vi kommer att lansera autonom teknik i iNext år 2021. Det innebär att vi tekniskt har bemästrat nivå tre till fem. Systemet kommer att vara fullt integrerat och säkert. I år kommer vi dubbla storleken på vår självkörande testflotta till runt 80 fordon, säger Harald Krüger, global vd på BMW Group, i ett pressmeddelande.

Läs mer >>

TwitterFacebookDigg