2019-Jun-16

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Semcon utsedd till årets raket bland sveriges mest attraktiva arbetsgivare

Skriv ut
bizz
Semcon klättrar åtta placeringar på topp 100-listan i årets Företagsbarometer och utses därmed till årets raket.

Det är Universum som genomför undersökningen där ingenjörsstudenter rankar Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

– Det är glädjande att se att vårt arbete uppskattas av framtidens ingenjörer. Vi på Semcon jobbar hela tiden för att visa potentiella anställda vad vi står för. Det är viktigt att vi lever upp till vad vi lovar på talangmarknaden, och det höga engagemanget bland våra anställda är en viktig pusselbit i vår trovärdighet och attraktivitet, säger Karin Russberg, HR- och hållbarhetschef på Semcon.

Under 2017 har Semcon bland annat varit mycket aktiva i ett mentorprogram där företagets kvinnliga ingenjörer vägleder och inspirerar teknikintresserade tjejer under gymnasietiden. Det har även genomförts ett antal varumärkeskampanjer och studentaktiviteter som skapat intresse och uppmärksamhet. Samt ett stort engagemang inom social media.

– Semcon står för en av de större ökningarna i årets Företagsbarometer, vilket är imponerande med tanke på den tuffa konkurrensen. Orsaken till Semcons uppgång tror vi står att finna i att Semcon förstärkt sin HR-avdelning, både strategiskt men även operativt kring de här frågorna. Detta borgar dessutom för fortsatt framgång, säger Martin Strömqvist, vice vd och delägare på Universum Group.

Företagsbarometern mäter årligen hur ingenjörsstuderande i Sverige uppfattar sina framtida arbetsgivare. Totalt har 10 000 personer tillfrågats. Bland civilingenjörsstudenter tar Semcon ett kliv från plats 55 till 47 i mätningen.

– För oss på Semcon är människor viktigast. Även om vi är ett teknikföretag så sätter vi alltid människan före tekniken, människan som ska använda produkten och människan som utvecklar den. För oss är det därför givet att våra medarbetare ska spegla mångfalden i den miljö där slutanvändarna finns, avslutar Karin Russberg.

Läs mer på semcon.com.

TwitterFacebookDigg