2020-Dec-05

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Trådlöst labb i Sverige får ackreditering

Skriv ut
Trådlöst labb
TÜV Rheinland Sweden AB har fått sitt trådlösa laboratorium i Lund granskat och ackrediterat som certifieringsinstitut av Swedac.

– Labbet i Lund är en ytterligare milstolpe som gör att vi kan bygga upp vårt globala engagemang inom trådlös teknik, vilket för oss ett steg närmare att uppfylla vår TÜV Rheinland Wireless Strategy 2020. Med den här framgångsrika ackrediteringen har Swedac bekräftat vår kompetens inom det trådlösa fältet, säger Stefan Kischka, Vice President för Wireless/Internet of Things vid TÜV Rheinland, i ett pressmeddelande.

TÜV Rheinland förvärvade laboratoriet 2017, vilket är det första av bolagets europeiska labb som specialiserar sig på IoT-produkter. Förutom Sverige har TÜV Rheinland även jämförbara IoT-labb i Tyskland, Italien, Japan, Korea, Kina, Hongkong, Taiwan, Indien, USA och Nederländerna.

– I det här laboratoriet erbjuder vi våra kunder hela sortimentet av trådlösa testalternativ, som Sigfox, LoRa, ZigBee, 3GPP, Wi-Fi, Bluetooth och Thread. Labbet är också utrustat med OTA-kammare och SAR-system och erbjuder även eCall-testning, säger Anders Nordlöf, Managing Director för TÜV Rheinland Sweden AB, i ett pressmeddelande.

Läs mer >>

TwitterFacebookDigg