2019-May-22

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Sundbybergs Stadsnät ökar kontrollen av fibernätet med hjälp av Digpro

Skriv ut
fibernätet

Med lösningen ökar Sundbybergs Stadsnät sin kontroll av nätet med förbättrad dokumentation.

Innovatören inom nätnära verksamhetssystem, Digpro, har valts av Sundbybergs Stadsnät för att tillhandahålla det geografiska informationssystemet dpCom. Med lösningen ökar Sundbybergs Stadsnät sin kontroll av nätet med förbättrad dokumentation.

Sveriges mest folktäta kommun, Sundbybergs Stad erbjuder alla sina kommuninvånare ett lokalt, öppet fibernät via Sundbybergs Stadsnät. Bolaget erbjuder internet, TV och telefoni samt flertalet bredbandstjänster och är tillgängligt för alla boende i kommunen.

För att få ökad kontroll och bättre möjlighet till dokumentation av sitt fibernät har Sundbybergs Stadsnät valt att installera Digpros nätnäta verksamhetssystem dpCom.

dpCom är ett verksamhetssystem som sätter nätet på kartan. Modern och genomgripande GIS-funktionalitet förenas med ett helt webbaserat anläggningsregister som inkluderar avancerade geografiska kartor, schematiska diagram, topologier och anläggningsdata. dpCom ser till alla beståndsdelarna i nätet. Systemet har en effektiv verktygslåda där allt från kablar, rör och noder sett ur fågelperspektiv ned till detaljerad information om fibrer och logiska anslutningar visas.

-  Vi är givetvis mycket glada att också Sundbybergs Stadsnät har valt vårt dpCom-system för att hantera och bättre kunna dokumentera sitt fibernät. Det ställs högre krav på utförligare dokumentation av alla typer av nät, varför nätägare nu eftersöker lösningar som ger dem de verktyg de behöver för att dokumentationen ska uppfylla dessa krav, säger Joel Pirard, marknadsansvarig, Digpro.

Digpro utvecklar och levererar hållbara verksamhetssystem och rådgivning för nätägare och offentlig förvaltning inom samhällets infrastruktur. Digpros lösningar skapar samhällsnytta och ger användarna ökad kontroll och effektiviserade processer som förbättra kvaliteten på service ut mot slutkund.

Digpro är en stor innovatör av verksamhetssystem för nät och inom geografisk IT. Med sina 30 år i branschen är Digpro marknadsledare i Skandinavien. Digpro tillhandahåller lösningar för el, telekom, gas, fjärrvärme, vatten samt stat och kommuner - i själva verket alla organisationer som bygger och underhåller olika sorters nät. Digpros produkter gör det möjligt för användarna att effektivisera, spara tid och pengar, och samtidigt förbättra kvaliteten på sin service.

Om Digpro AB

Om dpCom

TwitterFacebookDigg