2019-Mar-22

Senast uppdaterad09:03:26 AM GMT

PTC ingår partnerskap med Microsoft

Skriv ut
bizz1
PTC väljer Microsoft Azure som sin Preferred Cloud Platform för industrisektorn.

PTC ingår partnerskap med Microsoft - för att hjälpa kunderna att accelerera deras digitala omvandlingar inom IoT.

PTC väljer Microsoft Azure som sin Preferred Cloud Platform för industrisektorn

Det globala teknikföretaget PTC meddelar att de har ingått ett samarbete med Microsoft för att göra ThingWorx Industrial Innovation Platform tillgänglig på Microsoft Azure Cloud Platform, ett samarbete som nyttjar de två företagens kompletterande teknik och tillsammans riktar sig till möjligheterna inom industrisektorn, inklusive tillverkning.
 
PTC och Microsoft kommer att anpassa teknik och expertis hos båda företagen för att leverera en robust lösning för Industrial IoT och digital produktlivscykelhantering. Kärnan i lösningen är Microsoft Azure IoT och ThingWorx Industrial Innovation Platform, som tillsammans ger kunderna möjlighet att innovera sina produkter och operationer med IoT-anslutning, rik kontextualisering, affärssystemets orkestrering och genombrott av användarengagemang via blandad verklighet. Utvidgningen av dessa tjänster är PTCs fullständiga lösningsportfölj, inklusive Creo och Windchill för design, tillverkning och service samt Microsofts HoloLens blandade verklighetsglasögon.
 
Centralt för samarbetet är PTCs urval av Microsoft Azure som sin föredragna molnplattform för kunder inom tillverkning. PTC kommer också att erbjuda en hanterad tjänst av ThingWorx levererad på Azure, som nyttjar Azure-tjänster, inklusive Azure IoT Hub. Kunderna kommer att kunna använda de många fördelarna med Azure, inklusive hastighet, säkerhet, skala och global räckvidd. ThingWorx, i kombination med Microsoft Azure IoT, kommer att ge kunderna snabbare tid till en produktionsklar lösning, snabbare tid att förnya och förfina, tillgång till en stor mängd tekniska data och flexibilitet.
 
PTC och Microsoft kommer att fortsätta att driva gemensamma kundmöjligheter i operativa miljöer, såsom diskreta processer och hybridproduktion, olja och gas och verktyg. En ny exemplarisk kundfördel är Colfax, ett ledande diversifierat industriteknologibolag som tillhandahåller produkter och tjänster för gas- och fluidhantering och tillverkningsteknik till kunder runt om i världen. Colfax kommer att använda PTC ThingWorx och Microsoft Azure för sina företagsövergripande Industrial IoT-initiativ. "Att dessa två branschledare samarbetar är helt förståeligt," säger Ryan Cahalane, vice vd för Digital Growth at Colfax. "Med ThingWorx och Azure kommer Colfax att kunna dra nytta av de möjligheter som finns i Internet of Things för att snabbt växa och skala vår verksamhet."

- Det här samarbetet kombinerar Microsofts expertis inom det intelligenta cloud-företaget med PTCs ledande ställning inom IoT, produktdesign, tillverkning och service. Det här är exakt den kombination som kunderna behöver för att låsa upp värdet i sina digitala omvandlingsresor, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef, PTC.

- Vi är glada över att Azure är PTCs föredragna molnplattform för att bidra till att accelerera digital omvandling inom IoT, särskilt för kunder inom tillverkningsindustrin. Genom att kombinera PTCs plattform med Azures hastighet, skalbarhet och intelligens kommer kunderna att kunna accelerera industriell innovation, säger Jason Zander, vice vd för Microsoft Azure.

TwitterFacebookDigg