2020-Dec-05

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Vansbro kommun väljer Digpro

Skriv ut
samarbete0
Vansbro kommun väljer Digpro för ökat samarbete och effektivare arbetsprocesser.

Innovatören inom nätnära verksamhetssystem, Digpro, har valts av Vansbro kommun för att tillhandahålla det geografiska informationssystemet dpCom för deras fibernät. Med dpCom installerat kan Vansbro kommun bättre samarbeta med andra kommunala nätägare i närområdet.

Vansbro kommun har valt att installera Digpros verksamhetssystem för nät, dpCom. Med det nya systemet installerat kommer kommunen att kunna skapa bättre samarbete med fler kommunala nätägare i sitt närområde i Värmland. Utöver detta kommer de även få en ökad överblick av sitt fibernät, effektiviserade arbetsprocesser och bättre dokumentation.

Digpros dpCom är ett verksamhetssystem som sätter nätet på kartan. Modern och genomgripande GIS-funktionalitet förenas med ett helt webbaserat anläggningsregister som inkluderar avancerade geografiska kartor, schematiska diagram, topologier och anläggningsdata. dpCom ser till alla beståndsdelarna i nätet. Systemet har en effektiv verktygslåda där allt från kablar, rör och noder sett ur fågelperspektiv ned till detaljerad information om fibrer och logiska anslutningar visas.

-  Vi är givetvis mycket glada att också Vansbro kommun har valt vårt dpCom-system för att hantera och bättre kunna dokumentera sitt fibernät. Systemet kommer att hjälpa Vansbro kommun att förbättra effektiviteten i sina arbetsprocesser och på så sätt spara tid samt förbättra kvaliteten på service ut mot slutkund. dpCom kommer även att öka möjligheten för kommunen att samarbeta med angränsande kommunala nätägare i sitt närområde, säger Joel Pirard, marknadsansvarig, Digpro.

Digpro utvecklar och levererar hållbara verksamhetssystem och rådgivning för nätägare och offentlig förvaltning inom samhällets infrastruktur. Digpros lösningar skapar samhällsnytta och ger användarna ökad kontroll och effektiviserade processer som förbättra kvaliteten på service ut mot slutkund.

Digpro är en stor innovatör av verksamhetssystem för nät och inom geografisk IT. Med sina 30 år i branschen är Digpro marknadsledare i Skandinavien. Digpro tillhandahåller lösningar för el, telekom, gas, fjärrvärme, vatten samt stat och kommuner - i själva verket alla organisationer som bygger och underhåller olika sorters nät. Digpros produkter gör det möjligt för användarna att effektivisera, spara tid och pengar, och samtidigt förbättra kvaliteten på sin service.

Om Digpro AB

Om dpCom

TwitterFacebookDigg