2018-Jul-17

Senast uppdaterad10:26:24 AM GMT

PTC lanserar Vuforia Chalk App för Augmented Reality kommunikation

Skriv ut
VuforiaChalkApp
En genombrytande fjärråtkomstapplikation finns nu tillgänglig för iPhone och iPad.

PTC tillkännager ett helt nytt sätt att kommunicera och hjälpa andra med det nya VuforiaChalk augmented reality app.
Vuforia Chalk levererar en banbrytande kommunikationsupplevelse aktiverad av Vuforia AR-plattformen och Apples ARKit-teknik som introducerades med iOS11. Den låter människor på olika platser dela en levande vy av samma miljö och rita enkla anteckningar som heter Chalk Marks. Kritmarkeringar förefaller förankrade i föremål och ytor i miljön, som om de ritas på föremålen och ytorna själva.

Idag kan fjärrhjälp vara frustrerande och besvärligt. Människor kämpar med ord för att beskriva saker som inte är kända, vare sig det är en ny apparat eller baksidan av en kabellåda. Och när problemet inte kan beskrivas tydligt blir det nästan omöjligt för någon annan att lösa. Vuforia Chalk ger en enkel och intuitiv lösning där människor nu kan använda Chalk Marks för att få en gemensam förståelse för ett problem och de steg som krävs för att lösa det.
Vuforia Chalk-appen för iPhone och iPad kan användas för en mängd olika uppgifter av människor i alla åldrar. Till exempel kan teknikentusiaster hjälpa vänner och familj med de senaste prylarna. Do-it-Your-Selfers kan få hjälp av varandra eller en professionell. Familjer med åldrande medlemmar kan ges vägledning för vardagliga uppgifter som kan bli utmanande. Vuforia Chalk kan också användas av företag för att öka effektiviteten hos fälttekniker.

-  Augmented Reality, förstärkt verklighet, är i början av en stark positiv inflektionspunkt, och Vuforia Chalk är ett utmärkt exempel på hur AR kan övergå från att bara användas i företag till att användas i vardagen, säger Eric Abbruzzese, ABI Research. Vi ser Vuforia Chalk som en grundläggande form av fjärrkommunikation som kommer att bli väl mottagen över flera sektorer och för flera användningsområden.

-  Vuforia Chalk representerar en av de mest praktiska användningarna av AR-teknik hittills. Den har potential att förbättra våra personliga och professionella liv - i första hand genom att hjälpa varandra, säger Jay Wright, VD för Vuforia vid PTC.

Vuforia Chalk-appen för iPhone och iPad* finns gratis på App Store. Den förväntas vara tillgängligt för ytterligare handhållna och överordnade enheter som stöds av Vuforia AR-plattformen.
* Vuforia Chalk-appen är tillgänglig på iPhone 6 eller senare eller iPad Pro från 2015 eller senare, inklusive 5:e generationen av iPad; Alla enheter måste köras iOS 11.
För mer information om Vuforia Chalk, besök chalk.vuforia.com

Bildmaterial:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1OsOdlfQZdTQTFtY25MQVlxakE

TwitterFacebookDigg