Ökat fokus på Nackas utveckling med ny stadsarkitekt och stadskreatör

Skriv ut
Nacka
Nacka kraftsamlar kring utvecklingen av kommunen och staden.

Med Nina Åman som ny stadsarkitekt och Katarina Fredrika som stadskreatör skapas ett kreativt team under stadsbyggnadsdirektören.

- Jag är glad över att ha fått två så starka och kompetenta personer hos mig som stadsbyggnadsdirektör. Nina Åman och Katarina Fredrika ska jobba med det kreativa och medskapande i stadsutvecklingen och säkerställa att vår vision för Nackas stadsbyggande blir verklighet, säger Gunilla Glantz.

”Ett växande Nacka, på Nackas villkor”

Nina Åman är arkitekt med en lång karriär inom stadsbyggnadsfrågor. Hon kommer senast från rollen som planchef i Nacka och var dessförinnan enhetschef på Stockholm stads stadsbyggnadskontor.

- Det är en fantastisk uppgift att få arbeta med ett växande Nacka, på Nackas villkor. Här finns så många tillgångar; i kulturmiljö, natur och hav, som präglar Nacka. De tillgångarna ska vi ta till vara samtidigt som Nacka får fortsätta att utvecklas och växa, säger Nina Åman.

Kreatören bakom Konsten att skapa stad

Katarina Fredrika är konstnär med lång erfarenhet som organisations- och ledarutvecklare. Sedan 2013 har hon drivit kvalitets- och innovationsfrågor i Nacka kommun, främst genom utveckling av konceptet Konsten att skapa stad.

- Uppdraget som stadskreatör innebär bland annat att ansvara för att medskapande, konst, kultur och ett helhetstänk finns med och präglar processerna när Nacka växer. Det gäller både före och under byggtiden, och när det är klart. Möjlighet att påverka sin egen närmiljö och god offentlig gestaltning är betydelsefulla för att människor ska trivas, utvecklas och må bra, säger Katarina Fredrika.

TwitterFacebookDigg