2019-Jul-19

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Nya Optiv Classic-maskiner med stort mätområde

Skriv ut
OptivClassic

Mätmaskiner från Hexagon Manufacturing Intelligence får ökad inspektionsprestanda för stora och palleterade delar.

Hexagon Manufacturing Intelligence utökar produktserien vision med användarvänliga och praktiska systemlösningar för mätningar av stora eller palleterade 2D-gjutdelar.

Seriekomponenter som kräver geometriskt varierad 2D-mätning med strikt tolerans kräver en specialiserad produktionsmätlösning. De nya Optiv Classic 8102 och Optiv Classic 12152 har ett XY-mätområde på 800 mm x 1000 mm eller 1200 mm x 1500 mm och kan kombineras med tillvalet PC DMIS-operatörsgränssnitt (OI) för att hantera palletering av arbetsstycket, vilket ger en snabb och automatiserad inspektionsprocess, även vid stora satser med små serieproducerade delar som lamellskivor, finklippta komponenter och plåtutskärningar för elmotortillverkning. Tack vare den utökade tillgängligheten i mätområdet kan förberedda, utbytbara pallar tillhandahållas halvautomatiskt av en palleteringsrobot, vilket reducerar stilleståndstider och ökar genomströmningen på inspektionen.

Både Optiv Classic 8102 och Optiv Classic 12152 är utrustade med ett visionsensorsystem i världsklass som består av en högupplöst, digital CMOS-färgkamera i kombination med en programmerbar 6,5 x CNC-motorzoom för att möjliggöra upprepbar, snabb och automatisk inläsning av mätpunkter. Båda mätmaskinerna levereras med PC DMIS Pro som standard, med möjlighet att uppgradera till PC DMIS CAD-mjukvaran för avläsning av alla relevanta toleranser för dimension, form och position från importerad CAD-data. Tillägget PC DMIS OI ger en ytterligare förbättrad användarupplevelse med sitt förenklade användargränssnitt med fördefinierade mätprogram, samtidigt som det minimerar risken för inmatnings- och tolkningsfel under mätningen av hela komponentpallar.

“Vi har lagt till två nya mätmaskiner med brett mätområde till vårt omfattande Optiv Classic-sortiment för att ge tillverkare möjligheten att välja specialiserade lösningar för tillämpningar på stora delar och pallar", säger Wolfram Fröhlich, affärsområdeschef för sCMM-produktlinjen (Vision-området) på Hexagon Manufacturing Intelligence. “Och för att komplettera dessa produktionsfärdiga mätlösningar erbjuder vi det intuitiva gränssnittet PC DMIS OI så att våra kunder kan få bästa möjliga resultat."

Optiv Classic 8102 och Optiv Classic 12152 finns nu tillgängliga exklusivt i EMEA-regionen och kan beställas från den lokala kommersiella verksamheten samt från återförsäljare för Hexagon Manufacturing Intelligence.

TwitterFacebookDigg