2020-Sep-18

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

CAD ” fashion ” går före effektivitet

Skriv ut
design work
Den sista etappen av revolutionen: produktifiering av 3D.

“I think right now there is a lot of what I call CAD Fashion going on. Shiny-new-objects kind of development, where the honest truth is that users just want to do their engineering tasks more effectively.” Det säger Dan Staples i en tidigare artikel på webben. Man kan utveckla saken: det behövs en ny affärsmodell för CAD. Det ska vara lätt att få tag i mjukvara till ett överkomligt pris.

Den nuvarande distributionen kom till i en värld där CAD var ny mjukvara. Det var en ansträngande uppgift att utveckla funktionerna – det var nytt och innovativt och en utveckling inom design.

CAD är numera en vanlig handelsvara

Men CAD är inte längre något nytt. Samtidigt tycker många chefer i industrin att det finns möjlighet att utveckla arbetsflödet bättre. När designen blir svår måste företaget ha mjukvara för 3D-design. Och nästan vilken MCAD-mjukvara som helst räcker. (Men självklart måste det vara bra designers.) Men det är ingen skillnad mellan de olika fabrikaten på mjukvaror. Det går lika bra med vilket som helst av exempelvis SolidWorks, Inventor eller Creo. Det blir samma vinst. Det är en handelsvara.

Nu när marknaden har mognat kan väl CAD vara billigt. Sluta betala dem som utvecklat CAD. De har redan fått ersättning. Utvecklingen är klar. Det behövs inte längre någon stor utvecklingsavdelning. Affärsmodellen kan ändras. Det finns företag i liknande situationer som inte förändrats när det behövs. Det kan stå en dyrt när man inte vågar ändra.

Har allt de behöver

Vi som använder CAD kan vara nöjda. Vi vill inte ha så många nyheter på skärmen – utan vi vill jobba i lugn och ro. De som säljer CAD behöver ändra. De måste inse att CAD är en vanlig produkt och att alla designers sedan länge har allt de behöver.

Jess Davis – VD på Davis Precision Designalt

Ralph Grabowski

Enligt ett avtal sprider NetCommunity valda delar ur Ralphs nyhetsbrev på svenska.
Fritt översatt av CADtorget i enlighet med ett avtal mellan CADtorget och Mr Grabowski.

 

TwitterFacebookDigg