2019-Jul-19

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Thomas Andersson på SolidWorks ger en vertikal översikt

Bild SolidWorks 2015 MBD2 white
När Thomas Andersson inledde presentationen om den nya versionen av SolidWorks i Stockholm ville han först och främst tala – som han uttryckte det – horisontellt.

Han har varit sex år på SolidWorks och eftersom programmet är relativt nytt på marknaden så har han redan varit med om det mesta. Andersson kom till SolidWorks efter en karriär som försäljare. Han servar både de nordiska länderna och Baltikum.

Han sa till journalisterna i lokalen att det här var den 23e versionen av SolidWorks som alltså är ett CAD-program från Dassault Systèmes. Andersson säger att SolidWorks i första hand programutvecklare. I tillägg följer de industritrender och investerar i ny teknik. Dessutom förbättrar de prestandan på sin befintliga plattform. Just nu rullar de alltså ut SolidWorks 2015.

Aktiv PR-byrå

Jag mötte också Mattias Källman och en Katarina som båda jobbar på Dassault Systèmes PR-byrå i Stockholm. Katarina sa att hon nyligen varit i USA för att lära mer om SolidWorks eftersom de är en allt viktigare kund på hennes jobb. Hon berättade hur det är att prova att sätta sig i en upplevd och interaktiv miljö med hjälp av en mojäng på huvudet. Hon fick prova att sitta i en interaktiv bil och kunde se hur sätet såg ut invändigt. Så roligt, sa jag. Hon höll med. Sedan började presentationen. 

Andersson berättade bland annat att SolidWorks jobbar för att få ut nya produkter fort. De erbjuder de rätta verktygen till kunden. De har omkring två och en halv miljon användare idag och 195 000 kunder. De vänder sig också i stor omfattning till studenter som går en teknisk utbildning.

Lär mer med YouTube-film

Andersson påminner också om att de har mängder av filmer som vem som helst kan se på YouTube. Närmare bestämt 6 114 500 stycken.

SolidWorks brukar göra kund-surveys. Det visar sig att användarna är nästan helt nöjda. Oftast nio av tio och SolidWorks frågar dem årligen. SolidWorks brukar be kunderna berätta och Andersson visade hur nöjda kunderna är – med året angivet i kolumnen bredvid. 2013 – alltså i fjol – var användarna allra nöjdast. SolidWorks står för en femtedel av intäkterna på moderbolaget Dassault Systèmes. Och CATIA är en större produkt hos dem.

TwitterFacebookDigg