2020-Oct-25

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Förbifarten byggs i Stockholm

Förbifarten
Företaget ÅF har fått kontrakt för att leda byggandet av Förbifarten (som ska leda trafik förbi innerstaden och de närmaste stadsdelarna) i Stockholmsområdet.

Det som är aktuellt just nu är att bygga tunnlar i norra delarna av stan. Den delen heter Johannelund, Lund och Akalla. Flera företag kan få jobb på samma stora projekt – ett av de största i Stockholm på länge trots mängder av nybyggen över hela stan. Ett annat större är en tunnel för tågtrafik.  

En av Sveriges viktigaste vägar går idag rätt genom stan (eller mer exakt lite till vänster om City) över Essingeöarna. Nu ska E4an få ny sträckning och det är ett jätteprojekt med svenska mått mätt. Det kommer att ta många år tills allt är färdigt.

3D BIM-modeller används och har skapats av fler än 500 utbildade ingenjörer från mer än ett land. Det kan bli fler ingenjörer som jobbar med projektet senare.

Uppdraget drar igång den 29 augusti.

ÅF är ett europeiskt företag. Just nu har det 7 000 anställda.

När det gäller hela projektet så blev planen klar i november i fjol och byggstarten sker nu i augusti. Förberedelserna har pågått sedan 2006.

TwitterFacebookDigg