Bra bilder gör produkten bättre

Skriv ut

ValiantCAD-work

Digital Prototyping är en lösning från Autodesk. Det går att undersöka designidéer för att se hur de kommer att fungera i praktiken.

Autodesk har en lösning som heter Digital Prototyping – men det går att göra bra bilder med andra produkter från Autodesk. En viktig funktion – utöver bra bilder som visar hur produkten kan komma att se ut (beroende på vad man har för syn) kan man alltid vidareutveckla bilden med hjälp av programmet.  Man kan jobba i 3D. Autodesk också – och kanske lika bra. Man får avgöra vilken produkt man behöver. Funktionerna förenklar samarbete och kommunikation och gör att det går att se designen exakt som den är.

Man kan säga att Digital Prototyping är ett sätt att hantera produktutveckling som leder till att det går bättre att designa, visualisera och simulera i industrin. Det går att jobba fortare och billigare. Det går att nå vinst, få idéer och att leverera kvalitet snabbare med hjälp av det här systemet för digitalt prototyparbete.

Valiant factory
Ett företag som använder lösningen är Valiant Machines. Källa: Autodesk. 

Man kan få ännu bättre 3D-bilder med Digital Prototyping. Det går exempelvis att göra design med AutoCAD Mechanical och AutoCAD Electrical och därefter göra bilderna med lösningen Digital Prototyping.

Bättre koncept

Den som jobbar kan göra bättre bilder som leder till bättre arbetet med koncept och till att det går bättre att designa, visualisera och simulera produkter snabbt och kostnadseffektivt. Användaren kan göra produkter av bättre kvalitet snabbare. Det går att vara tydlig genom att optimera designen, jobba fortare med dokumentation och spara färre dokument, spara data enkelt, och samarbeta. Det går att förstå produkter innan de gjorts. Det går att utveckla begripliga och realistiska bilder av design som används för att bestämma hur det ska se ut där fabriksarbetarna eller robotarna ska jobba. Det går att simulera arbetsflödet.

HTC digital prototyping 
Här är expempel på en bild som visar hur HTC gör när de bygger mobiltelefonen HTC One. Källa: HTC.

Sammanfattningsvis kan man säga att det går att undersöka idéer, samarbeta och göra bra produkter med hjälp av den metod som heter Digital Prototyping. Det går att göra liknande saker med flera andra lösningar från Autodesk. Digital Prototyping innebär att det är lätt att utbyta data även mellan olika avdelningar utan att designen blir sämre.

Bättre service

Dessutom är det lätt för de som inte normalt använder CAD att göra digitala bilder av produkten. De som jobbar med exempelvis service kan komma att fatta bättre beslut om de ser bra bilder av produkten de ska serva. Ibland jobbar folk med service på distans och har inte produkten på samma plats som dem själva. Då är bilder viktiga.

Det är enkelt att göra produktblad med data om produkten medan den som använder lösningen arbetar. När designen ändras så ändras också alla data på produktbladet. Den funktionen innebär att det går snabbare att få ut produkten på marknaden. Man kan också använda Autodesk Inventor Publisher.

Ett av de företag som använder Digital Prototyping från Autodesk är HTC Sweden. Tidigare utvecklade de prototyper som var väldigt kostbara – kanske fem per produkt – men nu gör de en i programmet Digital Prototyping. De hoppas klara alla digitala uppgifter på det egna kontoret.

Sammanfattningsvis menar företrädare för Autodesk att företag i tillverkningsindustrier har stora fördelar av att utveckla 3D-bilder.

ValiantCAD-work1

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg