2020-Dec-06

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Bättre grafik i 3D med Nvidia och VMware

Skriv ut
Ben Fathi och Jen-Hsun Huang
Nvidia som jobbar för att vi i framtiden ska ha ännu bättre grafik på datorskärmen har skrivit under ett avtal med VMware.

En teknik som Nvidia utvecklat som heter Nvidia Grid technology ska finnas tillgänglig på VMware Horizon DaaS-plattform (DaaS är förkortning för desktop-as-a-service) och det innebär att det går att använda 3D-grafik på skrivbordsdatorer och om man hämtar mjukvara ur molnet. Bilden ovan är från en konferens om GPUer. Man ser VMwares CTO Ben Fathi och Nvidias CEO Jen-Hsun Huang. De talar om den nya gemensamma grafiska tjänsten.

När man använder de två plattformarna sida vid sida, eller tillsammans, får man industrins bästa grafiska tjänst för att jobba med flera program samtidigt. Grafiken blir snygg och applikationerna hos kunden, exempelvis teknikföretag, biltillverkare, filmbolag och de som designar för dagligvarumarknaden, fungerar som de ska. Det här området kallas "Visual Computing" och just det här erbjudandet kallas ofta bara DaaS.

SuperMicro-Computex Här visar Nvidia sina GPUer på en annan mässa för industrin och konsumenter. Mässan hette Computex. Det nya avtalet med VMware innebär att grafiken blir bättre på datorskärmen. Källa: Nvidia. 

DaaS-plattformen innebär att det går att jobba bättre och att det går att jobba på distans. Det går att öka produktiviteten genom att jobba mobilt och genom att flera samarbetar i projekt. De som bidrar kan med andra ord finnas på olika platser - och ändå jobba i 3D. Det går att använda systemet när man vill och från vilken enhet som helst. Man kan använda en central enhet som servar andra enheter. Lösningen är smidig och kostar inte mycket alls, enligt Nvidia. Det går också att jobba i molnet.

Nvidia har utgått från något som heter Kepler och är en slags plattform. På den har man placerat Nvidia Grid GPUn. När man kombinerar den lösningen med VMware Horizon-plattformen får man en bra service. Det innebär att det går att jobba mobilt och on-demand i molnet. Det viktiga är att det är lätt att jobba med mjukvara som kräver god grafik. Nvidia nämner särskilt Autodesk Design and Creation Suites och Adobe Photoshop.

Ben Cochran som är Senior Software Architect på Autodesk säger att de som använder produkter från Autodesk väntar sig god grafik oavsett vilken slags design de jobbar med. Den nya lösningen från Nvidia och Vmware på DaaS-plattformen blir en förbättring och den kommer säkert att fungera för många av applikationerna som Autodesk säljer fungerar redan med Nvidia Grid.

Nvidia och VMware vill ha bättre grafik på skärmen – även TV-skärmen. Båda är stora inom allt som rör bilder och gafik. Många jorden runt tittar just nu mycket på TV-grafik. Även den kan bli bättre, enligt Nvidia. Designers använder GPUer från Nvidia och lösningar från VMware de också. Källa: FIFA.  Fotbolls-VM

På Vmware framhåller man att den här lösningen - Vmware Horizon DaaS-plattformen med Nvidia Grid på - passar utmärkt för företag som behöver bra kapacitet med särskilt god grafik. Det bidrar till bättre innovation. Nu när det går att jobba mobilt och alltid har tillgång till mjukvaran - samt att det blir lätt att samarbeta oavsett var man befinner sig om man har tillgång till Internet - är positivt och gör att de som utvecklar program kan göra fantastiska designprogram som går att ladda ner ur molnet.

Man talar om "complete virtual workspaces" som innefattar både en skrivbordsdator (PC) och grafikapplikationer. Det går att sälja dessa som prenumerationer där kunden exempelvis betalar en gång i månaden. Det går också att hålla tjänsten billig.

Ett av de företag som planerar använda den här lösningen och utveckla appar baserade på den, är NaviSite. De hoppas komma med en ny app senare i år. NaviSite (Time Warner Group) erbjuder molnlösningar och datacenterlagring.

Nvidia är aktiva. De utvecklar sin GPU och kommer med nya lösningar kontinuerligt. De har en lösning som heter Grid vGPU och som är framtagen för att den ska kunna leverera grafikkommandon till GPUn. Den innebär att GPU-hårdvaran har rätt minneskapacitet för att användaren ska få det som han eller hon behöver. Även den lösningen är till för att få bra grafik på datorn.

De här nya lösningarna finns redan att beställa hem, enligt företrädare för Nvidia.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg