2020-Nov-27

Senast uppdaterad10:17:26 AM GMT

Dassault Systèmes gör ett bra ekonomiskt resultat

Skriv ut
Laurent.Blanchard
Den här nyheten från Dassault Systèmes berör delvis också deras verksamhet i Sverige. Dassault Systèmes ska införa en ny slags chef för försäljning på europanivå.

Vi på NetCommunity har berättat tidigare att Dassault Systèmes sedan ett par år tillbaka själva har huvudansvaret för försäljning av egna produkter. Tidigare hade ett annat bolag den uppgiften och Dassault Systèmes hade mest hand om att utveckla sina produkter inom exempelvis 3D och CAD.

Dassault Systèmes vill ha flera partnerföretag

Laurant Blanchard ska leda satsningen från Dassault Systèmes huvudkontor utanför Paris. Han kom direkt från ett jobb som vice europachef på Cisco. Dassault Systèmes ska fortsätta utveckla sin strategi för försäljning i Europa, Mellanöstern, Afrika och Ryssland. Där ingår att Dassault Systèmes ska skapa allianser, så kallade globala allianser, med konsultfirmor och IT-specialister i alla berörda länder - även förstås då Sverige. Laurent Blanchard är 50 år. Hans titel är Senior Executive Vice President EMEAR region.

Dassault Systèmes planerar ändra status från franskt bolag (Société anonyme) till ett europeiskt bolag. Det kan bli klart till nästa år. Dassault Systèmes säger att förändringen inte kommer att påverka börskursen. Dassault Systèmes har också presenterat nya siffror för första kvartalet i år. Som vanligt går det bra för Dassault Systèmes.

 

 

 

 

Det här är ett screenshot från en YouTube-film om CATIA för flygplanstilllverkning. Källa: 3ds 

CATIA aerospace1

Bra resultat för ENOVIA

Resultatet ökade med sex procent om man tänker sig att valutakurserna inte förändrades. Allra bäst blev resultatet i länder i Asien som Japan, Sydkorea och Kina. ENOVIA-mjukvara sålde särskilt bra, alltså prenumerationerna (och överallt). Det berodde främst på att kunderna börjat gå över till V6-versionen. Under perioden har man också gjort färdigt planen för resten av året.

Man får anta att Blanchard har haft en intressant karriär som folket på Dassault Systèmes vill fortsätta att utveckla åt honom samtidigt som de menar att de får stora fördelar för det egna bolaget. Man menar att han både har erfarenhet av hur teknik fungerar och har stora kunskaper om försäljning.

Har skrivit bok om hållbarhet

Han har också skrivit en bok som heter Optimism Durable (Hållbarhet om man översätter titeln rakt av från franska). I boken kan man läsa olika sanna exempel om hur företag använder digital teknik för att skapa hållbarhet och utveckling. Flera personer på viktiga poster berättar om hur de använder datorn till allt möjligt och får bättre affärer som en konsekvens.

Till och med en katt skulle bli intresserad av hur det kommer att gå med Dassault Systèmes framtida business. Business handlar om att vinna i förhandlingar. Företagen väljer helst den leverantör som de känner ger dem den bästa produkten. Försäljning är därför viktigt. Det blir spännande att se vilka eventuella nya allianser som Dassault Systèmes kommer att skapa.

CATIA aerospace2

 

 

 

Här används programmet till att se en del i genomskärning. Ingenjören kan jobba med flygplansdelens utseende på ett smart sätt. Källa: 3ds. 

En annan nyhet från Dassault Systèmes är att företaget Hyundai Heavy Industries valt en lösning från DS för sjöfart och exempelvis oljeborrplattformar -"On Time To Sea". Hyundai Heavy Industries har valt just den här lösningen eftersom, som de säger, de vill använda den främsta tekniken på det här området. De vill jobba integrerat med flera funktioner öppna samtidigt på datorn som designfunktion och de följande stegen i utvecklingen vart efter att de behövs. Det finns också en lösning för att basa över produktutvecklingen. Man satsar fortsatt på Dashboarding.

Hyundai Heavy Industries använder lösning för offshore

Det innebär att Hyundai Heavy Industries använder DS 3DEXPERIENCE-plattform. Det medföljer en strategi för hur man utvecklar och säljer produkter. Bakgrunden är att det blir bättre kvalitet och prestanda och att det är helt och hållet anpassat till dagens omständigheter.

Samtidigt kommer Hyundai Heavy Industries att påverka hur DS utvecklar sin lösning för "offshore-sektorn". Det ska gå att använda produkten till både design och omfattande projekt så att man får ett bra resultat. Det kan exempelvis röra sig om att det går att jobba med väldigt många delar.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg