2019-Oct-17

Senast uppdaterad09:16:34 AM GMT

Förvärv för att integrera PLM

Skriv ut
Integration
Integration av PLM i ett företags befintliga affärssystem blir allt viktigare. Siemens förvärv av TESIS PLMware är ett led i detta.

Siemens har tecknat avtal om att förvärva TESIS PLMware. TESIS PLMware är väletablerad inom integration av Product Lifecycle Management (PLM)-lösningar med andra företagsapplikationer. Förvärvet innebär en ytterligare förstärkning av Siemens programportfölj för industrin.

Man har varit partners sedan 1992, vad är det för stora fördelar man ser med att köpa just nu?

-  I dag måste ett företags IT-strategi mer än någonsin integrera PLM i sina befintliga affärssystem. Dessutom kommer förvärvet av TESIS göra det möjligt för oss att ge våra kunder och samarbetspartners ett gemensamt ramverk för företagsintegrationer samt CAD-redigeringsprogram. Detta kommer att säkerställa den hastighet och kvalité med vilken företagen kan integrera PLM i sin nuvarande verksamhet, säger Bill Carrelli, Siemens.

Bill.CarrelliIntegration av företagsapplikationer, särskilt mellan PLM- och ERP-system, är en väsentlig del för att uppnå det integrerade och effektiva flöde av information som krävs för att dagens företag ska kunna hålla kostnaderna under kontroll och förbli konkurrenskraftiga. Med förvärvet av TESIS PLMware säkerställer Siemens att företagets kunder kommer kunna fortsätta att integrera Teamcenter PLM-portföljen i sin globala produktutveckling och sina tillverkningsmiljöer.

TESIS PLMware kommer i och med uppköpet ingå i Siemens PLM Software, en affärsenhet inom Siemens Industry Automation Division. Avtalet omfattar förvärv av det München-baserade TESIS PLMware GmbH samt den amerikanska verksamheten.

Kommer TESIS finnas kvar som varumärke eller kommer det att upptas i Siemens produkter?

- TESIS kommer inte att finnas kvar som varumärke, utan kommer att ingå i vår övergripande strategi av tjänster med ett namn som är i linje med våra andra produktnamn och tjänster. Det slutgiltiga namnet är ännu inte fastställd men kommer att beslutas under integrationsprocessen, säger Bill Carrelli.

Värdet i ett sådant bolag/produkt antar jag är mycket kopplat till befintlig kompetens (personal), kommer de att följa med?

- Förvärvsstrategin bygger på att behålla den befintliga personalen.

- Under de mer än 10 år av partnerskap har TESIS byggt och producerat beprövade ramverk integration som ger de förväntade egenskaperna för prestanda, skalbarhet och tillförlitlighet. En viktig del är också de bästa metoder som utvecklats samtidigt för att möjliggöra sömlös integration mellan Teamcenter och övriga företag applikationer som körs hos kunden. Detta möjliggör en snabbare spridning av det värde som produceras av PLM över hela företaget, säger Bill Carrelli, Siemens.

Vad är det som gör att kostnaderna sänks, är det att man arbetar effektivare eller får man ett billigare IT-system?

- Kostnadsbesparingarna kommer från två områden - integrationseffektivitet och verkställningsutförande. Effektivitetsintegration kommer från det faktum att TESIS PLMware hjälper kunder att förbättra IT-kostnader och effektivitet genom att erbjuda en beprövad lösning för att integrera Siemens Teamcenter-programvara med världens ledande affärssystem och andra företagsapplikationer såsom MES, CRM och SCM. Detta minskar eller eliminerar den tid våra kunder annars skulle behöva lägga på integrationen. Verkställningsutförandet uppnås genom att möjliggöra affärssystemsintegration, såsom PLM/ERP interoperabilitet. Detta är avgörande för att uppnå det sömlösa och effektiva flöde av informationsutbyte företag kräver för att hålla kostnaderna under kontroll och förbli konkurrenskraftiga, avslutar Bill Carrelli, Siemens.

PLMware

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg