2019-Jun-18

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Implementering av PLM-mjukvara har förenklats

Skriv ut
siemens1
Den nya metoden innebär upp till tre gånger snabbare lösningar. Samtidigt lanseras den senaste versionen av Teamcenter-plattformen, Teamcenter 10.

Siemens PLM Software har infört en ny applikationsbaserad strategi för produktlanseringar. Tillverkarna kan därmed på ett enklare sätt  införa mjukvara för produktlivscykelhantering. Förenklingen innebär att den digitala programvaran Teamcenter inte är beroende av en viss version av den större plattformen.

Vill du berätta lite närmare vad den nya metoden innebär och hur den förenklar införandet av Teamcenter?

– Siemens PLM Software inför ett antal applikationer som nu kan användas med flera versioner av Teamcenter. Kunden behöver inte uppgradera till senaste versionen av Teamcenter för att få tillgång till dessa appar. Applikationerna är Briefcase Browser för integrering av supplier ledet, Substance Compliance for hållbarhetsinitiativen, Product Cost Management som synliggör kostnadsbilden genom produktens livscykel och CAPA för kvalitetsuppföljning, berättar Henrik Dahlström, Siemens.

– Att vi nu separerar våra applikationsversioner från uppdateringen av vår större plattform förenklar avsevärt införandet av PLM för våra kunder och är ett nytt sätt att tänka på vår marknad. Vår nya strategi, att leverera riktade PLM-applikationer som fungerar över flera versioner av Teamcenter-plattformen, gör det möjligt för oss att fokusera på utvecklingen av program som hjälper våra kunder att omvandla sin verksamhet. Nu får de möjlighet att enkelt dra nytta av det senaste och bästa inom PLM. Metoden ger kunderna en snabbare avkastning på sina PLM-investeringar och ger dem den flexibilitet som krävs för att ligga steget före sina konkurrenter, säger Eric Sterling, chef för Lifecycle Collaboration Software, Siemens PLM Software.

Tre gånger snabbare lösningar

Nya kund- och marknadsdrivna lösningar kommer finnas tillgängliga upp till tre gånger snabbare och kunderna kommer att kunna implementera nya applikationer utan att behöva uppgradera plattformen.

– PLM-kunder behöver snabbt reagera på ändrade förutsättningar. Därför är det viktigt att snabbt kunna implementera dessa nya lösningar för att ta del av det senaste av Teamcenter oavsett vilken version som används, säger Henrik Dahlström, Siemens.

Samtidigt med förenklingen av implementeringen lanseras den senaste versionen av plattformen, Teamcenter 10, som kommer finnas tillgänglig senare under juni. Det senaste året har Siemens infört ett antal transformerande applikationer som nu kan användas med fler versioner av plattformen: Briefcase Browser för leverantörsintegration, Substance Compliance för hållbarhetsarbetet, Product Cost Management, som ger insyn i kostnaderna under produktens livscykel samt ett Quality Management med Capa-lösning.

Teamcenter är världens mest använda digitala mjukvara för livscykelhantering. Mjukvaran erbjuder en gedigen uppsättning tjänster för konfiguration, anslutning och anpassning. Nu finns möjlighet att enkelt skräddarsy Teamcenter så att det passar företaget utan att behöva utveckla anpassad programvara. För att möjliggöra affärsprocesser i hela företaget kan Teamcenter smidigt anpassas till andra företagsapplikationer. Den kan byggas ut med underhållbar och uppgraderbar anpassad programvara som passar företagets affärsbehov. Teamcenters serviceinriktade arkitektur (SOA) i fyra nivåer är flexibel och skalbar från den minsta implementeringen upp till världens största PLM-driftsättning.

Siemens PLM Software är en affärsenhet av Siemens Industry Automation Division. De är ledande globala leverantörer av mjukvara och tjänster inom product lifecycle management (PLM) med 7 miljoner sålda licenser och över 71 000 kunder över hela världen. Man samarbetar nära företag för att leverera öppna lösningar som hjälper till att fatta beslut som resulterar i bättre produkter.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg