Dassault köper upp SIMPOE

Skriv ut
Bernard Charls 150
Genom köpet förbättrar Dassault sin 3DEXPERIENCE med simulering av formsprutning av plast.

Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, världsledande inom 3D-design mjukvara, 3D Digital Mock Up och Product Lifecycle Management (PLM) lösningar, meddelade idag förvärvet av SIMPOE. SIMPOE är ett företag baserad i Torcy, Frankrike och ledande inom simulering av formsprutning av plast. SIMPOE har mer än 3000 aktiva användare av deras ledande lösningar för simulering av injektion gjutning av plast, de flesta verksamma som designers, tillverkare och formgjutare på företag som Canon och Panasonic . Beloppet för transaktionen har inte offentliggjorts.

Genom förvärvet av SIMPOE vill Dassault Systèmes utöka sin 3DEXPERIENCE plattform och dess SIMULIA, CATIA, SolidWorks och applikationer för att skapa världens mest kraftfulla portfölj av lösningar för material-intensiva  tillverkningssimuleringar på marknaden.
"Plast är en kritiskt för dagens produkter. De ökar i komplexitet, både i form och produktion, liksom den hastighet med vilken de kommer ut på marknaden.  Att förenkla konstruktion och tillverkning av plast är därför en kritisk del av många industrier s "produkt skapande", säger Bernard Charles, vd och koncernchef, Dassault Systèmes. "SIMPOE’s simuleringsteknik kommer att bidra till 3DEXPERIENCE plattform genom att hjälpa våra kunder validera konstruktioner och injektion gjutnings metoder snabbt."

Injektion gjutning är en av de vanligaste processerna för plast formgjutning och används vid massproduktion av komplexa och sofistikerade delar. SIMPOE kommer att fortsätta att erbjuda sin helhetslösning, som täcker hela plastprocessen inom formsprutning. Dessa skalbara paket omfattar ett brett utbud av funktioner, från enkla till avancerade, och kommer att komplettera befintliga SIMULIA, CATIA och SolidWorks lösningar inom plast. Den underliggande tekniken kommer att förbättra framtida 3DEXPERIENCE branschlösnings upplevelser och kommer att utnyttja Dassault Systèmes befintliga konstruktion-till-tillverkning expertis inom kompositer och plåt, för att erbjuda en integrerad upplevelse som täcker hela plastprocessen.

"Som någon som förlitar sig på hela skalan av SIMPOE lösningar samt deras avancerade teknologi för analys av gjutningens nedkylning och skevhet,  är jag glad att SIMPOE är nu en del av Dassault Systèmes," sa  Ed Honda, president, hondaDesign, LLC. "Och som en användare av SIMPOE teknik under en lång tid, är jag övertygad om att jag gjorde rätt val."

"Detta är en spännande utveckling för SIMPOE och dess kunder och partners. Vi har haft ett nära samarbete med Dassault Systèmes under de senaste fem åren och vi har sett med egna ögon deras passion för sina kunder, liksom deras vision för att harmonisera produkter och hur de upplevs i den verkliga världen, "sade Alain Dubois, vd, SIMPOE. "SIMPOE’s kunder kommer att få betydande värde genom Dassault Systèmes globala supportorganisation och välkända engagemang för forskning och utveckling. Detta är en möjlighet att utöka räckvidden för vår teknik till en bredare publik, fortsätta arbetet med att ytterligare stärka high-end funktioner för plast experter, och spela en nyckelroll i Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE strategi. "

Tiina Mauritzell

TwitterFacebookDigg