2019-Oct-20

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

Grabowski ber Synergis Software förklara tjänsten ”document vaulting”

Skriv ut
ralf.grabowski.200x200px
I sitt nyhetsbrev skriver Ralph Grabowskis om hur Synergis Software ser på uppgiften att skydda kunders dokument (”vaulting”).

Dokumenthantering kräver “valv”, säger Synergis

Synergis Software har flera årtiondens erfarenhet av att ge ut Adept, mjukvara för styrning av teknisk dokumentation. Ralph har pratat med Todd Cummings om ”valv-hantering” (”vaulting”). Cummings är Adepts vice president för forskning och utveckling.

Ralph: Om vi börjar med bakgrunden. Vad är ”valv-hantering”?

Cummings: Vi beskriver ”vaulting” på ett annat sätt än andra gör i vår bransch. Våra konkurrenter visar gärna på att det innebär att man skyddar data som i bankvalv, ett Fort Knox. Sanningen är att ”vaulting” är mer än så. Det inkluderar hur man transporterar data till en skyddad omgivning och hur man tar fram den igen. Det är ganska enkelt: ”Vaulting” är både mekanism för leverans och förråd.

Ralph: Om du beskriver “vaulting” som en leverans och förvaringsmekanism för dokument, hur beskriver andra det?

Cummings: De tycker att det handlar om platsen där dokumenten lagras. Vi säger att ”vaulting” är både lagringsplats och vilket medium som används för transport. Anledningen till att vi talar om det på ett annat sätt än andra lösningar/försäljare är att vi erbjuder olika valmöjligheter och andra i branschen gör det inte. Faktum är att ”datan” i EDMS-system utgörs av tre olika typer: metadata som lagras i en SQL-databas; dokument som lagras i en eller flera ”valv” och FTS (förkortning för ”full text search”) index data, som utgör ett helt index av sökbart innehåll i dokument.

Ralph: Hur lagrar Adepts EDMS-system dokument?

Cummings: Adept lagrar dokument på en eller flera platser för filsystem som är ”vaults” och som använder de ursprungliga folder- och filnamnen.

Ralph: Du menar att det är viktigt hur dokumenten flyttas. Berätta mer om processen.

Cummings: Vad jag vet så är vi unika i hur vi lagrar våra kunders data. Andra lösningar innebär att när ingenjörer och designers har placerat sina ritningar i ”Engineering Drive (E-drive)” så flyttas de från E-drive under processen för ”vaulting” och på väg dit (till ”the vault”) ändras filnamn och folderns namn. Förändringen kallas ”hashing”. Exempelvis blir My Documents ett foldernamn som är svårt att läsa för mäniskor, som PDQ813.

Ralph: Hur kommer det sig att era konkurrenter gör så?

Cummings: Anledningen att konkurrenter ”hashar” filer och foldernamn är att de vill göra den interna hanteringen av dokument enklare för dem. Och jag tror det är skillnad här mellan vad utvecklaren vill och vad kunden önskar. Vi har fattat ett designbeslut som innebär att kundens data tillhör kunden. Om vi ska lägga till värde genom att skydda deras data och de använder vår EDMS så ska vi inte göra den obskyr. Den tillhör fortfarande kunden. Andra försäljare menar att ”hashing” lägger till ett passivt lager säkerhet genom att göra namnen oläsbara. Men vi vet att det är skillnad mellan ”hashing” av namn och kryptering. Kryptering säkrar data och ”hashing” gör det inte.

Ralph: Du nämnde kryptering: vilken sort använder ni?

Crummings: Kryptering är ett val – det kan användas eller inte. Om man väljer att göra det utan kryptering så använder vi SSL (Secure sockets layer, ett krypteringsprotokoll för säker kommunikation över nätverk). Vi tror att dokumentlagring i sig självt ska vara tillräckligt säkert så att det inte krävs några obskyra fil- eller foldernamn.
http://www.synergissoftware.com

En andra del av den här intervjun följer i nästa veckas nummer av upFront.eZine.

Ur Ralphs inbox

Artec3Ds “multi-eyed scanner”, Spider, är tänkt till att skanna objekt med fina detaljer och skarpa kontraster: dess resolution är upp till 0,15 mm med en noggrannhet  på 0,03 till 0,05 mm. Man har gått ut med information om scannern som kostar 20 000 US-dollar men kan ännu inte leverera. Det var ju synd, skriver Ralph.
http://www.artec3d.com

Rand Worldwide ger ut en ny omgång, Rand 3D, för att hantera utbildning och mjukvara från Dassault Systèmes, samt utbildning på andra stora CAD-paket, som Creo. Rand 3D kommer att sälja hela 3DS utbud med stora bokstäver som 3DVIA Composer, CATIA och DELMIA PLM Express, CATIA V5 och V6, DELMIA V6 och ENOVIA V5 VPM och V6. Det blir ett ”deja vu”. Rand inledde som återförsäljare för Pro/E. http://www.rand3d.com

Generic CADD är klämkäckt och fortsätter leva i Windows värld med hjälp av General CADD Pro. Nu kan deras 350 000 kunder se fram emot version 11.1 som lägger till xrefs, MDI-fönster, import av VCD-filer och skickar filer som bifogats e-mails, verktygsfält som kan anpassad och mera. http://www.generalcadd.com

Vero utser Simon Lee till VD för Sescoi, som de nyligen köpt.
Trimble utser Timo Keinanen till VD för Tekla där han ersätter Ari Kohonen. Keinanen har varit cfo på Tekla och Kohonen kommer att driva andra intressen.

Förr var det kostandsfritt, nu är det inte det längre. Så fort som Fusion blir något mer än beta kommer Autodesk att begära 25 till 200 US-dollar i månaden beroende på vilka funktioner användaren vill ha. fusion.autodesk.com

REVIZTO v1.1ger stöd åt Windows 8 och Revit 2014. Webbläsaren fungerar också med SketchUp. http://www.revizto.com.

Auto TURN är mjukvara som används till att bestämma hur fordon svänger. Låter ju inte som något som behöver uppdateras men det är just vad Transoft Solutions har med v8.2 där man har med nya fordon och support för nutida utgåvor av CAD-mjukvara. http://www.transoftsolutions.com

Hur stor bandbredd kan vi få? Matrox tycker att 10 Gps inte är för mycket och behövs för deras nya Avio KVM som är ”extenders” för att tillåta skrivbordsdatorer långt bort att visa okomprimerad HD-video (plus tangentbord, mus och audio) över en enkel fiberanslutning. http://www.matrox.com/graphics

En arbetsstation är en arbetsstation men hårdvarutillverkare försöker fortfarande göra skillnad på sina erbjudanden. Dells Precision Performance Optimizer-mjukvara konfigurerar så att deras arbetsstationer fungerar automatiskt för Creo och SolidWorks och innebär att arbetsstationen kan göra designprocessen och renderingar snabbt. http://www.dell.com/us/business/p/precision-desktops

Kontakt!
upFront.eZine ges ut varje tisdag utom på somrarna och julen. Redaktör är Ralph Grabowski. Nyhetsbrevet läses av 11 000 prenumeranter i 70 länder. Dina kommentarer är välkomna till adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

Prenumeration
Sänd ett meddelande med texten "subscribe upfront" till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Alla drygt 700 tidigare utgåvor finns på adressen http://www.upfrontezine.com/welcome.htm .

Gåvor och prenumerationer
Redaktören har inget emot att flera läsare delar samma prenumeration upFront.eZine. För att ge ett ekonomiskt stöd till utgivningen föreslås en gåva på 25 US-dollar eller motsvarande i annan valuta. Den som föredrar att köpa en prenumeration kan betala samma summa årligen och blir påmind den första maj varje år.

Betalning
PayPal: använd Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . För andra betalningssätt: sänd ett e-mail för att få besked.

Adressändringar
Sänd både din gamla och nya e-mail adress till adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

För att avsluta en prenumeration
Sänd texten "unsubscribe upfront" till adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Redaktören uppskattar om han får veta anledningen.

Annonser
Det kostar 680 US-dollar för två på varandra följande utgåvor. Den som söker jobb får annonsera fritt. Fråga efter andra priser. Skicka e-mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .
- - -
Allt material är skyddat av upphovsrätten. Den som vill återutge en artikel kan höra av sig för att betala en avgift på 840 USD eller mer.

Det här var andra delen av Ralph Grabowskis veckobrev upFront.eZine # 774 som kom ut den 22 april 2013. Enligt ett avtal sprider NetCommunity valda delar ur Ralphs nyhetsbrev på svenska. Ralph kommenterar i vanlig ordning CAD-marknaden och annat i anslutning. Innehåll ur nyhetsbrevet #774 finns i ytterligare en artikel.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg