2019-Oct-20

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

Altair utvidgar avtal med Siemens

Skriv ut
Paul Sicking
Genom ett nytt, utvidgat licensavtal får Altair möjlighet att använda Siemens mjukvara Parasolid Designer i samtliga sina programvaror.

Altair har sedan 2008 haft licens att använda Siemens mjukvaror för 3D-modellering. T.ex. har Parasolid Communicator ingått som en komponent i programsviten HyperWorks. Men nu kommer alltså Altair att i ännu högre grad använda sig av mjukvaror ur Parasolid-sviten. Detta beslut bygger på att man vill samordna sina olika programsviter och göra så att den egenutvecklade  teknologi som finns i HyperWorks även kan användas i företagets övriga produkter.

- Vi har haft en lång utvärderingsprocess, och Parasolid Designer har visat sig vara den mest tekniskt avancerade lösningen. Den kan möjliggöra snabbare utveckling av samtliga våra produkter och kan dessutom samordnas med vår befintliga teknologi, säger Massimo Fariello, biträdande chef för Altairs avdelning för strategiskt mjukvarusamarbete. Han fortsätter:

- Parasolids tekniska fördelar gjorde, tillsammans med vårt stora förtroende för Siemens, att vi bestämde oss för att välja denna lösning. Vi ser fram emot att i framtida produkt-releaser kunna presentera förbättringar som bygger på att vi dragit nytta av de avancerade modelleringsfúnktionerna i Parasolid.

Från Siemens sida är man förstås också glada över det utvidgade licensavtalet. Paul Sicking, biträdande chef för teknikutveckling på Siemens PLM Software säger:

- Vår position som ledande leverantör av komponenter till PLM-program bygger både på att vi kan leverera högklassig teknologi och på att vi utvecklar långsiktiga relationer med våra licenstagare; relationer som är positiva för bägge parter. Vi är mycket glada över att ett så stort och välrenommerat företag som Altair valt att använda sig av Parasolid för att kunna integrera sin produktsvit. För oss är detta en bekräftelse på att vi valt rätt inriktning i vår teknikutveckling.

Bild2solidThinking Skärmbild från solidThinking, eb av de Altair-produkter som nu ytterligare kan förbättras i och med att man kan använda sig av Siemens mjukvara Parasolid Design.

Siemens PLM Software ingår i Siemens Industry Automation Division och är en världsledande leverantör av mjukvara för PLM. Man marknadsför en mängd egna PLM-lösningar, men licensierar också mjukvara som andra programtillverkare kan integrera i sina produkter. Siemens PLM Software har över 71 000 kunder över hela världen, och huvudkontoret är beläget i Plano, Texas.

Altair erbjuder teknologi som underlättar analys, hantering och visualisering av både teknisk och ekonomisk information. Företaget är bl.a. känt för CAE-programmet HyperWorks. Via dotterbolaget solidThinking Inc. utvecklar och marknadsför man även programvaror för industridesign. Altair har verksamhet i 19 länder och drygt 3000 företagskunder över världen.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen


TwitterFacebookDigg