2019-Jul-20

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

15:e SolidWorks World invigdes!

sw 2013

 Invigningen av partner- och användarkonferensen SolidWorks World 2013 skedde som vanligt under stor pompa och ståt.

4 500 deltagare hade kommit i år och de hälsades välkomna av SolidWorks CEO Bertrand Sicot och Dassault Systémes CEO Bernard Charlés. Sicot kunde inte utan stolthet berätta att det nu finns 2 miljoner SolidWorks-licenser i världen, vilket är en fördubbling på bara 4 år.

Redan första dagen avslöjades en nyhet: SolidWorks Mechanical Conceptual är ett komplement till SolidWorks som används för mekanisk konstruktion på konceptstadiet. De studier – som simuleringar t.ex. - man gjort med Conceptual kan man sedan utnytta när man fortsätter detaljkonstruera. Denna är den första applikation som byggts på 3DExperience-plattformen men absolut inte den sista. Några nyckelord om Conceptual är:SWWpublik

Social: Man samverkar med vem som helst via sociala medier för att kunna belysa olika aspekter av konstruktionen, kunder, experter, partners eller bara intresserad allmänhet överhuvudtaget.

Smart: Programmet "lär sig" hur du arbetar och anpassar sig efterhand till det. Det lär sig hela tiden, t.ex. vilka moment du gör ofta, och blir så småningom ett helt skräddarsytt verktyg just för dig.

Uppkopplad: Man är hela tiden uppkopplad med världen runt omkring. Flera personer kan arbeta samtidigt och alltid med senaste version. I samband med detta kommer man även att satsa på mobiliteten och det blir möjligt att arbeta även mot läsplattor och smarta mobiltelefoner.

 

Direktrapport från Kenneth Brinkeby på SWW

TwitterFacebookDigg