2019-Oct-20

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

3D-skrivaren Objet Eden260V till Sydafrikanskt tandvårdsföretag

Skriv ut
ObjetEden260V
Det sydafrikanska företaget 3D Digital Dental har investerat i 3D-skrivaren Objet Eden260V.

3D-skrivaren väntas förbättra och förenkla tandvårdsbranschen på flera sätt.

Inom tandvårdsbranschen är 3D-skrivaren Objet Eden260V sedan tidigare prisad och lovordad. 2011 utsåg bland annat tidningen Dental Lab Products Magazine skrivaren till en ”Best of the Best Product”. Nu är det företaget 3D Digital Dentals tur att introducera skrivaren i sin tandvårdsverksamhet. Företaget vill ge personal och patienter tillgång till den senaste tekniken inom tandvården.

Objet Eden 260V är en mycket användarvänlig 3D-skrivare som snabbt, enkelt och kostnadseffektivt skapar prototyper av hög kvalité. Maskinen skriver ut ultratunna lager av plast som härdas under gång och ger mycket hållbara, både mjuka och hårda prototyper. Modeller som gjorts på Eden 260V har en slät yta med mycket fina detaljer som exakt simulerar verkliga utseenden, känsla och funktion för en slutprodukt.

objeteden4Användningsområdena inom tandvårdsbranschen är flera. Objet Eden 260V gör det möjligt att tillverka modeller från oralt skannade digitala filer, integrera med intraorala 3D-dentalscannrar och en rad dentala designmjukvaror. 3D-skrivaren producerar verklighetstrogna prototyper av fasader, tandställningar, skenor, porslinständer med mera. Vinsterna med att använda 3D-skrivaren inom tandvårdsbranschen är väsentliga. De stora aspekterna man belyser är den ökade noggrannheten, markant tidsvinst och minskade kostnader för både personal och patienter.

Det sydafrikanska företaget 3D Digital Dental kommer fungera som en konsultbyrå för tandläkare som behöver skriva ut modeller till sina patienter. Även digitala tandvårdslabb som kör CAD/CAM men som kräver prototyper för slutlig kontroll innan de levererar till tandläkarna kommer dra nytta av företagets tjänster.

3D Dental 368px PR36 ObjetUpphovsmakaren till företaget som är baserat i Johannesburg är Dr Dharmesh Mistry, en praktiserande ortodontist. Företaget kommer förse tandläkare med prototyper av kronor, broar, tandställningar, hållare med mera.

Dr Mistry framhäver hur skrivaren förenklar arbetet för tandläkarna och ger ökad produktivitet och lönsamhet. Tidsvinsten är en stor aspekt, istället för att skapa gipsmodeller kan man nu istället lägga mer tid på patientarbete. Han betonar också hur skrivaren kan komma till nytta i undervisning. Kirurgiska stentar och modeller inom biokompatibla material kommer användas för utbildningsändamål i bland annat implantatkurser.

Med en investering av sin första 3D-skrivare är ambitionerna stora. Företaget strävar efter att bli en erkänd samarbetspartner inom tandvårdsbranschen och den medicinska industrin. I framtiden hoppas man kunna förse fler i branschen med utskrifter och expandera med hjälp av ytterligare maskininköp.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg