2019-Oct-20

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

Nu kan 4-åriga Emma röra sina armar tack vare 3D-skrivare

Skriv ut
Heal
Emmas berättelse är en fantastisk historia bland många andra som visar hur 3D-utskrifter hjälper till att lösa några av världens största utmaningar inom medicinteknik.

Med hjälp av en 3D-skrivare har forskare vid Alfred I. duPonts sjukhus för barn i Philadelphia kunna skapa det Emma kallar hennes "magiska armar." De magiska armarna består i själva verket av ett skräddarsytt robotbaserat exoskelett som ger henne möjlighet att för första gången kunna leka som andra barn. Utan exoskelettet är Emmas ledrörlighet starkt begränsad och hennes muskler är mycket underutvecklade.
video-3D-Printed-Magic.Arms

4-åriga Emma Lavelle har genom tillämpningen av 3D-utskrifter fått chansen att övervinna sina svåra rörelsebegränsningar i form av förlamade armar som en medfödd sjukdom orsakat henne och nu har hon genom 3D-tekniken getts möjlighet att använda sina armar för första gången.

3D-utskrifter skapar helt nya möjligheter och är ofta banbrytande när det gäller att lösa några av de stora utmaningarna i samhället inom bland annat vetenskap och sjukvård. På Stratasys Facebook-sida har företaget under hela augusti månad publicerat olika ”case” där designers, ingenjörer och lärare använder 3D-utskrifter på ett innovativt och nyskapande sätt.3D-utskrifter förändrar bokstavligen människors liv över hela världen, inte minst på grund av förmågan att skapa anpassade lösningar som  för inte alltför länge sedan ansågs vara nästan omöjliga mänskliga utmaningar.

Fler exempel på tillämpningar av 3D-finns på Stratasys Facebook-sida.
http://www.facebook.com/stratasys

"Vi ser nu att några av världens mest fantastiska idéer blir förverkligade genom 3D-utskrifter", säger Scott Crump, ordförande och VD för Stratasys. "Dagens ingenjörer vill gärna att deras arbete bidrar till en bättre värld, och 3D-utskrifter hjälper dem att få sina idéer förverkligande, vilket medverkar till att förbättra människors liv och världen runt omkring oss. När fler människor blir medvetna om de fantastiska möjligheter som 3D-utskrifter ger, kommer nya möjligheter som ligger utanför traditionella tillverkningsmetoder och designprocesser att växa stort. "

För mer information: www.stratasys.com

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen


TwitterFacebookDigg