2019-Aug-24

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Ralph Grabowski kommenterar SAP och deras ritningsläsare

Skriv ut
grabowski
Ralph om SAPs integration av automation med ritningsläsare, främst dem från köpet av Right Hemisphere.

Integration av automation med ritningsläsare

För några månader sedan i http://www.upfrontezine.com/2012/upf-744.htm skrev Ralph om Right Hemispheres nya liv som Visual Enterprise Solution division på SAP, det stora tyska företaget inom mjukvara för företagsledning. Då blev det frågor och svar men SAP tyckte det kunde vara en bra idé med en demo på nätet.

Den del som Ralph tyckte var mest fascinerande var hur SAP experimenterade med data i realtid. Man kan t ex nämna att Right Hemisphere och deras konkurrenter gör videor för underhåll. Det går t ex att visa vad nästa steg blir om man behöver ta bort en stötdämpare från ett fordon. Man får se hur nästa steg i processen blir. Det går som regel att zooma in på den del som har påverkats och därefter ser man en animation som visar hur man tar bort delen. Det är så det brukar fungera.

Men det här är nytt: SAP använder RFID (radio frequency indentification) och andra kontaktlösa gränssnitt. Här är ett exempel: När den person som ska utföra arbetet kommer fram till stötdämparen så blir hans RFID-märke avläst för att registrera vem som utfört arbetet. Systemet kontrollerar också för att vara säker på att just den här arbetaren är kvalificerad för att utföra arbetet på den här delen.

När det gäller något känsligt kan anställda använda sina kort till att bekräfta att varje moment i arbetet har utförts. Mjukvaran kan också "kräva" att en handledare signerar den utförda reparationen.

SAP experimenterar också med annan teknologi vilket inkluderar Microsofts Kinnex, Wheel på IPod. Det kan vara sådant som röststyrning till att välja objekt och söka delar, eller ta bilder med iPhone och skicka in dem.

Alla dessa nya metoder är möjliga med hjälp av Right Hemispheres API.

Dags för demo
Mark Landrosh och Robert Merlo från SAP Visual Enterprise Solution Management berättade för Ralph förra veckan om de andra sätt på vilka deras kunder kombinerar visuell information med affärssystemet. Right Hemisphere står för det visuella medan "tradSAP" står för affärsinformationen. De båda har haft en relation sedan 2008 då SAP integrerade deras teknologi för läsare; SAP har varit noggranna med att de inte redan har alla svar vad gäller tekniska lösningar.

Merlo betonade tre sätt på vilka man kan kombinera data och visuella presentationer:

Envägskommunikation: utbildning, hur man gör något

Tvåvägskommunkation: "markups", när man jobbar med kunder

Beslutsfattare kommer med alla fakta i form av bilder och data

Den grafiska datan i Right Hemisphere strömmas för att minimera datans inverkan på användarens bärbara dator, gömda enheter visas inte förrän de behövs som t ex baksidan på en komponent. Man kan lägga till installationsinstruktioner så att det går att jobba från SAP-data till en CAD-modell och allt kan visas med hjälp av Right Hemispheres teknologi för bildvisning.
Det går att skapa en "instrumentpanel" där man får rapporter om komponenters status. Välj t ex stjärtpartiet på ett flygplan för att se kostnad, kvalitet och nuvarande status på någon utvald del. En "inbäddad" karta kan visa var i världen det finns komponentleverantörer. Det här är ett exempel på hur 3D-modellen driver arbetet med analyser.

Men det går också att välja den andra vägen där analyserna driver 3D-modellen. Right Hemisphere kan visa bara en utvald del, vilka andra delar den hör till och det går att markera delar som orsakat problem. Det går att visa kostnader för reparationer och hur ofta det blivit fel.

Ralph frågade om "business objects", en term han hört men inte var bekant med. Merlo förklarade att BO är ett sätt att dela upp data från databaser i mindre bitar. Det går att presentera datan i ett mer användarvänligt format som cirkeldiagram eller dynamiska "informatörer" som uppdateras automatiskt när data blir uppdaterad. Detta istället för att titta på långa statiska rader på kalkylblad. Hur lätt är det att skapa instrumentpaneler? SAP har mjukvara som används till att skapa dem och när de finns så behöver de inte ändras så ofta.
Right Hemisphere är Windows-baserad och finns i två versioner: som egen produkt ("stand-alone") och som ActiveX som kan bäddas in i andra mjukvaruprogram. "Inget för Macar?", frågade Ralph. Det har kommit en del frågor rörande Mac men företagen använder till övervägande delen Windows.

New är en Right Hemisphere-läsare för iPad och det finns planer på en version för Android. iPad verkar passa eftersom den designats för att konsumera information.

Det går att ladda ner programmet kostnadsfritt från
http://itunes.apple.com/ca/artist/sap-ag/id391959547 (inklusive tre demo-modeller).

Det viktiga, sammanfattade Merlo, är att få med affärsinformationen. Det är inget som CAD-försäljare kan göra, bara någon som SAP.
http://www.righthemisphere.com

Kontakt!
upFront.eZine ges ut varje tisdag utom på somrarna och julen. Redaktören är Ralph Grabowski. Nyhetsbrevet läses av 11 000 prenumeranter i 70 länder. Dina kommentarer är välkomna till adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .

Prenumeration
Sänd ett meddelande med texten "subscribe upfront" till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Alla drygt 700 tidigare utgåvor finns på adressen
http://www.upfrontezine.com/welcome.htm .

Gåvor och prenumerationer
Redaktören har inget emot att flera läsare delar samma prenumeration upFront.eZine. För att ge ett ekonomiskt stöd till utgivningen föreslås en gåva på 25 USdollar eller motsvarande i annan valuta. Den som föredrar att köpa en prenumeration kan betala samma summa årligen och blir påmind den första maj varje år.

Betalning
PayPal: använd Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .
För andra betalningssätt: sänd ett e-mail för att få besked.

Adressändringar
Sänd både din gamla och nya e-mail adress till adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .
För att avsluta en prenumeration
Sänd texten "unsubscribe upfront" till adressen Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Redaktören uppskattar om han får veta anledningen.

Annonser
Det kostar 340 USdollar för två på varandra följande utgåvor. Den som söker jobb får annonsera fritt. Fråga efter andra priser. Skicka e-mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen .
- - -
Allt material är skyddat av upphovsrätten. Den som vill återutge en artikel kan höra av sig för att betala en avgift på 250 USD eller mer.

Jane Hamrin

TwitterFacebookDigg