2019-Oct-19

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

Ännu en produktsatsning för att styra datorn med mänskliga rörelser

Leap Motion

Det kommer fler produkter på marknaden där användaren styr datorn med hjälp av gester.

Ett företag som heter Leap Motion har utvecklat en enhet som man sätter i USB-porten och till det ska man också ha installerat en mjukvara. Därefter blir utrymmet framför datorn ett plats för att röra sig och styra mjukvaran. Detta utrymme kallas "3D interaction space". Alla rörelser i utrymmet registreras av datorn och det går t ex att göra rörelser med händerna som motsvarar allt som går att göra med en datormus.

Produkten har större precision än Microsofts Kinect. Enligt utvecklarna så är Leap Motion 200 gånger mer känsligt än all annan teknologi där man styr en dator med gester. Deras utrustning kan registrera rörelser som är så små som en hudradel av en millimeter. Användaren kan själv styra hur stor känsligheten ska vara, enligt Leap Motion.

Kameran är liten (som en "business-card holder") och kan ändå skilja alla tio fingrarna åt. Det innebär att man kan klämma ihop fingrarna för att zooma eller förstora upp små detaljer.

Produkten blir billig. Den kommer att kosta ungefär 70 USdollar.

Leap Motion vill att den här produkten ska förändra världen. Det ska vara enklare och naturligare att interagera med datorer, menar man. Produkten släpps på marknaden först till vintern. Det kommer att finnas särskilda "developer kits".

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg