2019-Aug-25

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Globala jättar hyllas för att de är duktiga på att outsourca

stege

Pitney Bowes som nyligen skrev ett samarbetsavtal med Autodesk om BIM har i ett annat sammanhang blivit omnämnd för att de klarar outsourcing väldigt bra.

De är med på en lista sammanställd av organisationen IAOP, International Association of Outsourcing Professionals. Samtidigt har samma organisation gjort ett särskilt omnämnande avseende två andra företag, Procter & Gamble och Cisco, för att de är synnerligen duktiga inom global outsourcing.

IAOP tycker man ska titta efter följande trender under 2012 inom outsourcing:

Att man lägger ut mera jobb till  företag som ligger geografiskt nära det egna företaget. Det är arbetslösheten tillsammans med olika regeringsinitiativ som driver på den utvecklingen.

Brasilien, Ryssland, Indien och Kina är intressanta länder för den som önskar outsourca. Där kommer man att se en ökning av antalet jobb till följd av outsourcing och särskilt Brasilien, av de latinamerikanska länderna, kommer att synas i media vilket gör att fler jobb hamnar där.

Strategisk och samarbetsinriktad outsourcing blir heta ämnen. Det kommer fler modeller där kunden och den som erbjuder tjänster samarbetar för att utveckla sina partnerskap. Kunderna kommer därför att visa större intresse för de uppdrag som läggs ut med fler strategiska möjligheter som följd.

Flera företag kommer att köpas upp eller gå samman på grund av kapitalbrist eller för att visa upp en bättre stabilitet med tanke på ekonomi och säkerhet.

Socialt nätverkande, samarbeten och mobila plattformar kommer att behövas på marknaden och erbjuder nya inkomstmöjligheter. Företag kommer också att använda sociala medier för att finna den som erbjuder tjänster. Man kommer också att samla mer data långt utöver vad man finner vid en enkel sökning på Internet, både om kunder och om dem som erbjuder tjänster.

Molntjänster blir allt viktigare samtidigt som det kan bli svårt att följa regelverket i samband med detta. Säkerheten är hotad enligt något man kallar "cyber-security" och "eco-terrorism".

IAOP har 11 000 medlemmar och andra organisationer som man samarbetar med i många länder.

- I dagens ekonomi är det viktigare än någonsin för dem som lägger ut jobb på andra att enkelt identifiera och välja rätt företag för sina behov, säger Michael Corbett som är ordförande för IAOP. Man kan använda organisationens information när man vill ha guidning i samband med utläggning av uppdrag.

Procter & Gamble fick sitt särskilda omnämnande av IAOP för att de skapar förenklade och standardiserade system för varje fas som förekommer när man lägger ut jobb. Det handlar om allt från strategi till styrning och förnyade uppdrag eller avslutning av uppdragen.
Cisco, det andra företag som fick ett särskilt omnämnande av IAOP, har utvecklat nya modeller som göra att man kan gå in på nya marknader snabbare, till mindre kostnad och med mindre risker.

Det är Pitney Bowes Management Services som är med på IAOPs lista över bra företag inom outsourcing.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg