2019-Aug-24

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Autodesk gör PLM tillgängligt för alla

Skriv ut

Robert Buzz Kross

En molnbaserad, kostnadseffektiv PLM-lösning som även ger små och medelstora företag möjlighet att använda teknik som av kostnadsskäl tidigare varit förbehållen större aktörer.

Så kan Autodesks tjänstepaket ”Autodesk 360 for PLM” beskrivas. Häromdagen presenterades paketet i en webbteve-sändning från Autodesks amerikanska huvudkontor där Robert ”Buzz” Kross, senior vice president, berättade om Autodesks stora satsning på PLM.

Enligt Kross är många kunder missnöjda med befintliga PLM-lösningar, och Autodesk har förstått att det på marknaden funnits önskemål om smidigare, billigare och mera lätthanterliga system. Autodesk har tidigare valt att inte ge sig in på PLM-marknaden, men molntekniken har öppnat nya möjligheter. När Autodesk nu satsar på PLM är det med en helt ny teknik som gör att kunden slipper dyra initiala investeringar i t.ex. hårdvara,  operativsystem och konsultarvoden. Detta ligger i linje med Autodesks företagsfilosofi att ”demokratisera teknologin” och göra den tillgänglig för även mindre företag.

Autodesk 360 Användare kan själva anpassa Autodesk 360 efter sina behov.

- Vi upplever att många företag idag inte utnyttjar den fulla potentialen i PLM, och det gäller även en del av de stora företag som gjort tunga investeringar i kostsamma, traditionella PLM-lösningar. Med PLM 360 hoppas vi förändra detta, säger Mikael Löwenhielm, PR-ansvarig för Autodesk i Sverige, och fortsätter:

- Det är inte bara fråga om att vi med hjälp av molnteknik kan erbjuda ett betydligt billigare alternativ. Vi har också arbetat mycket med att skapa ett enkelt, webb-baserat användargränssnitt. Tanken är att kunden själv ska kunna konfigurera och anpassa funktionerna i PLM 360 efter sina behov. En annan viktig aspekt är tillgängligheten. PLM 360 går att använda från flera olika plattformar. En användare kan alltså logga in och använda tjänsten från t.ex. sin iPad eller sin smart phone.

Vad priset beträffar använder sig Autodesk av en abonnemangsmodell istället för licenser. På den amerikanska marknaden kommer kostnaden att ligga på 75 USD/månad och användare, under förutsättning att kunden abonnerar i minst ett år. De tre första användarna inom ett företag är dock gratis, vilket innebär att de allra minsta företagen kan använda PLM 360 helt kostnadsfritt. Den exakta kostnaden för kunder i euro-området är ännu ej fastslagen, men kommer troligen att ligga kring 85 €/månad och användare.

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

TwitterFacebookDigg