2018-May-27

Senast uppdaterad08:13:06 AM GMT

HP introducerar All-in-One Workstation för designarbete

Skriv ut

Det här blir världens första dator och arbetsstation som är avsedd för den som jobbar professionellt med design och som är färdigutrustad med en 27-tums diagonal skärm.

HP beskriver den som en i kategorin HP Z1. Den som jobbar med design ska kunna släppa loss sin fulla kreativa begåvning, är tanken. "Arbetsstationen" presenterades i februari men det kan dröja lite innan man får hem den eller kan prova den hos återförsäljarna. Det rekommenderade priset kommer att vara omkring 12 000 kronor.

Den har en unik design som innebär att den nya HP Z1-datorn öppnar snabbt om användaren vill byta delar eller göra uppgraderingar utan att det behövs några särskilda redskap. Samtidigt har man redan med "allt" inom hårdvara som kan behövas.

Utseendet beskrivs av HP som "sleek industrial". Samtidigt får man med de goda egenskaper som kommer av att man utrustat datorerna med Intel Xeon processorer med NVIDIA Quadro graphics. Man får med support för över 1 miljard färgnyanser (A-FRC-teknologi) i kombination med HPs vanliga goda datoregenskaper. Det är helt enkelt en pålitlig maskin, enligt HP.

Datorn är alltså avsedd särskilt för CAD, arbete med digitala media och arbete inom underhållningsbranschen. HP Z1 jobbar oerhört snabbt med renderingar och annat. Den innehåller "allt" inom grafikkort och processorer och har testats ordentligt för att man ska vara säker på att den kan utföra de appliktioner som industrin kräver av en liknande produkt.

Användaren kan vara en ingenjör som skapar komponenter i 3D eller en arkitekt som designar byggnader. Det kan också vara en video-fotograf som redigerar film. I alla dom fallen är HP Z1 en arbetsstation som ger styrka så att det går snabbare att återge idéer.

- HP Z1 är inget mindre än en revolution som innebär en ny nivå på standarden för hårdvara inom industrin, för design av arbetsstationer, hur hårdvaran fungerar och hur det går att utföra service på produkten, säger Jim Zafarana som är vice ordförande och VD på HPs Commercial Solutions Business Unit.

- HP Z1 är inget mindre än en revolution som innebär en ny nivå på standarden för hårdvara inom industrin, för design av arbetsstationer, hur hårdvaran fungerar och hur det går att utföra service på produkten, säger Jim Zafarana som är vice ordförande och VD på HPs Commercial Solutions Business Unit. Källa: HP. Jim Zafarana HP

- Med sin design, som förändrar konkurrenssituationen, får man en upplevelse som är fulländad vad avser egenskaper inom visualisering och datoranvändande. HP Z1 kommer att innebära fler kunder för HP och att HP därmed förbättrar sin situation, som redan nu innebär ett ledarskap på marknaden, säger Zafarana.

HP har undvikit kompromisser, menar man. Egenskaperna hos HP Z1 är de bästa möjliga. Förutom NVIDIA Quadro graphics och quad-core Intel Xeon processorer har den ECC-minne och mjukvara från oberoende leverantörer. Datorn är dessutom tyst medan den är igång. Den som vill kan lätt lägga till en hårddisk, uppgradera minneskapaciteten eller nå grafikkortet genom att bara öppna datorn för att byta eller lägga till delar.

Jeff Wood som är Vice President på HP över Worldwide Marketing säger att arbetsstationen ger användaren en möjlighet till tidsbesparingar samtidigt som den både är snyggt designad och ett kraftfullt verktyg med möjlighet till de uppgraderingar och förändringar som man önskar sig.

- The HP Z1’s sleek and simple all-in-one design provides the perfect canvas on which to create. Its display snaps open to let users easily add a hard drive, upgrade memory or access the graphics card—no tools required, säger Wood.

Allt arbete som t ex renderingar kommer att gå blixtsnabbt med HP Z1, säger Wood. Man har testat datorn väl och den är certifierad för att kunna jobba med dagens ledande applikationer inom industrin, som t ex mjukvaror från Autodesk.

Användare kan välja mellan olika lagringsmetoder enligt en teknologi som kallas Workstation-class storage. Man har inkluderat 7.2K och 10K SATA, SSD, möjliga RAID-konfigurationer, drivrutiner som kan tas bort (AMO), en läsare för media i multiformat och optiska drivrutiner som bland andra slot-load Blu-ray Writer.

THPZ1WorkstationAutodesk3DsMAXD HPs nya arbetsstation för professionellt arbete med design är utrustad med High-definition Webcam och high-fidelity audio som kan användas i HD-kvalitet. Användaren kan även jobba på distans och komma åt 2D- och 3D-grafik, video och applikationer som är rika på media. Källa: HP.

Datorn är också utrustad med High-definition Webcam och high-fidelity audio som kan användas i HD-kvalitet. Mjukvaran HP Remote Graphics innebär att användaren kan jobba på distans och ändå komma åt 2D och 3D-grafik. Dessutom också video och applikationer som är rika på media. Enligt HP kommer man som användare åt det man behöver.

En HP Performance Advisor hjälper till vid problem genom att generera fullständiga rapporter om hårdvaror och mjukvaror. Man kan använda dessa för att "tona" datorn så att den går att använda med bara ett klick till särskilda arbetsuppgifter (application workloads).

HP Z1 Workstation ska finnas tillgänglig för försäljning i april. Det pris som angetts, omkring 12 000 kronor, är det rekommenderade försäljningspriset i USA. Mer information finns på http://www.hp.com/z1.

HP är ett av världens största teknikföretag. Enligt rankingen på Fortune 500 är HP det 11e största bolaget i världen. Vad avser hårdvara är HP stora inom skrivare och datorer. Man säljer även mjukvaror, tjänster och har lösningar inom IT-infrastruktur.

THPZ1WorkstationLaidBackHalfOpen***. Bildtext: HP Z1 Workstation väntas finnas tillgänglig för försäljning och leverans i april. Det pris som angetts, omkring 12 000 kronor, är det rekommenderade försäljningspriset i USA. Källa: HP. THPZ1WorkstationLaidBackHalfOpen

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen


TwitterFacebookDigg

Bäst i test: MakerBot Replicator Mini+

2017-01-02 17:05
MakerBotReplicatorMini
Datormagazin har testat MakerBot Replicator Mini+ och kommit fram till att den är bäst i test 2016. 3D-skrivaren fick betyg 6 av 6, och är därmed i toppklass.
 

Effektiv logistik och ökad säkerhet med röststyrning

2016-11-10 17:12
centrallager
Solar Sverige har i sitt centrallager i Örebro, och med Prevas hjälp, installerat en modern mjukvara som stödjer ny teknik.
 

Mobilapplikation som effektiviserar kommunikationen för nätoperatörer i realtid

2016-09-27 13:32
applikation
Digpro lanserar nu en mobil applikation för sitt nätverksinformationssystem (NIS).
 

Ny pressmaskin förbättrar Lesjöfors position i England

2016-08-25 10:17
AdrianH StuartM
Det är tillfredsställande att se en investering ge resultat.
 

Artec Spider

2015-02-04 13:05
Artec Spider - 3D scanner for professionals.
 

Sense

2015-02-04 12:55
Sense - 3D scanner från 3D Systems.
 

ProJet 5500x

2015-02-02 15:04
ProJet 5500x - Skriver ut i flera olika material samtidigt.
 

Cube

2015-02-02 14:59
Nya Cube skriver ut med 23 olika färger i ABS och PLA material.