2015-May-23

Senast uppdaterad09:00:00 PM GMT

Adtollo fick en stororder från Ryssland

Skriv ut

topocad1

Adtollos ryska återförsäljare Geostroyizyskanya har fått en stororder av det svenska CAD-programmet Topocad. Rysslands statliga verk för fastighetsregister och kartor har köpt in 257 system av Topocad.

–   Ryssland är sedan tidigare en storkund till oss och vi har levererat till dem under 10-15 års tid. Storordern av licenser är ett bevis på att Topocad fungerar väl och är uppskattat av de ryska användarna, säger Tomas Sandström, affärsområdeschef på Adtollo.

Adtollo erbjuder moderna verktyg för samhällsbyggnadsprocessen och skapar unika system för kunden genom att leverera system anpassade till och utvecklade för kart- och entreprenadbranschen.

Topocad är ett CAD-program för mätningstekniska beräkningar. CAD-programmet är geodetiskt och avsett för kommunikation och beräkning av mätdata, karthantering i CAD-miljö, projektering i 2D och 3D och har funktioner för samhällsplanering. Topocad är integrerat med dataimport, beräkning, CAD, nätutjämning, projektering, detaljplaner, punktmoln och maskinstyrningsdata. Programmet är moduluppbyggt vilket gör det möjligt att använda just den aktuella delen man behöver för sitt arbete.topocad2

Programmet hanterar många olika typer av objekt, punkter, linjer, slutna linjer, polygoner, attribut, texter, väglinjer, rasterbilder, symboler och har ett rikare CAD-format än andra CAD-program. CAD-delen är skapad för mätning och för karta, det finns mängder av kommandon för att hantera kartan på ett enkelt och smidigt sätt. Datalagring kan ske i olika miljöer, dels i Topocads format TOP men även i en databas som Oracle Spatial eller ArcSDE och dess databaser.

–   Topocad är unikt på marknaden med sina gedigna funktioner. Inom snar framtid lanserar vi även – Topocad 14. Den stora nyheten i Topocad 14 ligger i att den har fullt stöd för 3D, det innebär att hela ritningen kommer att kunna tittas på och användas i tre dimensioner och med stöd för att skapa och modifiera objekt även på höjden, säger Tomas Sandström.

I Sverige använder idag cirka 100 kommuner Topocad och då främst Stadsbyggnadskontor. Programmet används även av byggentreprenörer, tekniska konsulter, Banverket, Skogsstyrelsen, Jordbruksverket med flera. Totalt finns ca 1 500 användare i Sverige. På exportmarknaden finns användare i cirka 80 länder och programmet finns på 18 språk.

www.adtollo.se

Caroline Wetter


TwitterFacebookDigg

Sveriges kommuner samlas kring moderna kart- och GIS-lösningar

2015-05-21 12:36
CAD Q kommundagar
Målet är att deltagarna ska få god inblick i utvecklingen inom kart- och GIS*-branschen samt bli inspirerande av lyckade lösningar i praktiken.
 

GPS noggrann på centimeternivå

2015-05-07 06:00
gps-systemet
Forskare i Austin i USA har lyckats göra gps-systemet i en smart mobiltelefon noggrann på centimeternivå.
 

Brist på maskinförare hot mot infrastruktur

2015-05-06 11:10
maskinförare
LO vill att regeringen ska satsa mer pengar på vägar och järnvägar.
 

Ny mätteknik ska rädda liv på vägarna

2015-05-05 13:38

trafik

Patrik Jonsson, som disputerar vid Mittuniversitetet under dagen, presenterar en helt ny mätteknik som kan avgöra om en väg är våt, torr, isig eller snötäckt.
 

GEOINFO 2015

2015-10-07 01:00
GEOINFO2015
GEOINFO är en mötesplats för användare och producenter inom geografisk information och geografisk IT.
 

Open Source GIS Sweden

2015-05-26 01:00
OpenSourceGIS
Välkommen till Open Source GIS Sweden 26-27 maj!
 

Topocad

2015-02-04 13:32

Topocad är en moduluppbyggd mjukvara vilket innebär att programmet kan anpassas utefter olika behov.

 

AutoCAD Map 3D

2010-11-16 14:29

map3d

AutoCAD® Map 3D är den ledande plattformen när det gäller att skapa och hantera kartdata.