2019-Jul-20

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Berge consulting växer genom förvärv

Skriv ut
bergeDet Göteborgsbaserade designföretaget Berge Consulting förvärvar Standard Industridesign i Jönköping.

- Nu fastställer vi vår inriktning med att vidga vårt erbjudande till även medelstora företag som inte har egna carl_b  designavdelningar, säger Carl Berge, grundare och VD på Berge. Samtidigt innebär det också att vi kan erbjuda en bättre lokal tillgänglighet, förutom vår designstudio i Göteborg får vi nu även filialer i Jönköping och Stockholm.
Berge Consulting har 50 anställda. Man arbetar med uppdrag inom produktutveckling och marknadsföring för kunder som Electrolux, Scania, Volvo, Husqvarna, Atlas Copco och Koenigsegg. Bland verktygen man använder återfinns Alias och 3ds Max (vilket minner om tidigare kopplingar till Autodesk), liksom CATIA och ICEM Surf.
Standard Industridesign utgörs för närvarande av fyra anställda i kontoret på på Science Park i Jönköping. Målgruppen utgörs av små till medelstora företag, exempel som kan nämnas är Nishiki, Kongsberg Automotive och Thule Trailers:
olle_c- Tillsammans med Berges inriktning på större företag blir det en bra mix, konstaterar marknadsansvarige Olle Claesson.

Liksom Berge använder man Autodesk-verktyg som Inventor m.fl.

Samarbetet gäller från och med den 25 juli.
TwitterFacebookDigg