2019-Jul-20

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Volvo introducerar ny app för bevakning och skötsel

Skriv ut

 

Volvo_app1

Den som köper en ny Volvo får tillgång till en ny utökad app för skötsel och bevakning av bilen.

Den nya appen till mobiltelefonen hjälper bland annat ägaren att bevaka och sköta bilens funktioner medan den är parkerad. Appen bygger på Volvo On Call som från början hade funktioner för nödsituationer men som byggts på med fler funktioner. Det går t ex att starta parkeringsvärmaren, låsa dörrarna, kolla bilens position på kartan eller kolla bränslenivån.

De funktioner som introduceras i och med årsmodellerna från år 2012, är flera och bättre. Användaren behöver en iPhone eller Android smart phone. Den som äger en ny Volvo kan  ladda ner den nya applikationen kostnadsfritt.

– Vi formger våra bilar runt kundernas behov och livsstil. Att skapa en intuitiv och ergonomiskt optimerad förarmiljö är ett led i vår strävan att skapa känslan av trygg kontroll. Det är logiskt att man har koll på bilen även efter det att den parkerats, säger Stefan Jacoby, VD vid Volvo Personvagnar.

Appen finns tillgänglig i tolv europeiska länder inklusive Ryssland. Här är funktionerna:

Lokalisering av bilen. Bilens posistion visas på en karta. Det finns också en digital kompass som pekar föraren i rätt riktning. Vid behov kan bilens tuta eller blinkers aktiveras för att underlätta letandet.

Fjärrlåsning av dörrarna. Status för samtliga dörrar och fönster visas. Föraren kan låsa eller låsa upp bilen med tryckning på pekskärmen.

Fjärrstart av värme. Om bilen är utrustad med en parkeringsvärmare kan den startas eller programmeras via mobilappen.

Bilens instrumentpanel. Den här funktionen ger föraren tillgång till en mängd information: bränslenivå, återstående räckvidd med befintlig tank, genomsnittlig bränsleförbrukning, genomsnittshastighet, avläsning av väg- och trippmätare.

Kontroll av bilen. Mobilappen gör en "hälsoundersökning" på bilen och visar infrmation om glödlampor, bromsvätska, kylvätska, oljenivå och oljetryck i motorn.

Körjournal. Detaljerade uppgifter om varje resa unde de senaste 40 dagarna kan laddas ner och sparas. Det finns också möjlighet att ta fram uppgifterna som en Excelfil, perfekt för den som har tjänstebil.

Fordonsinformation. Basdata om bilen som modell, resitreringsnummer och VIN-mummer är lätt tillgängligt.

Stöldvarning. Om billarmet aktiveras får föraren veta detta via mobilen. Alla säkerhets- och trygghetsfunktioner som ingick i den tidigare appen är också med. Dessutom låter Volvo meddela att fler projekt inom det här området är på gång.

Volvo_app2

 

 

 

 

 

 

 

Appen finns tillgänglig i tolv europeiska länder inklusive Ryssland. Det förvandlar Volvo On Call från ett nödsystem till en praktisk allroundfunktion och Volvo tror det kan ha avgörande betydelse när en kund väljer bil. Källa: Volvo Car Corporation.


– Den nya mobilapplikationen förvandlar Volvo On Call från ett nödsystem till en praktisk allroundfunktion. Det kommer att stimulera försäljningen av systemet och vi är övertygade om att våra ambitiösa planer på området kommer att hjälpa oss vinna allt fler nya kunder i framtiden, säger Stefan Jacoby.

Mobilappen laddas ner från iPhone- och Android-sajterna på nätet. Den har utformats för att erbjuda ägaren en intuitiv, lättanvänd distansrelation till bilen, enligt Volvo. Och man har vidtagit åtgärder för att skydda användarnas integritet och systemets säkerhet.

Volvo_app3

 

 

 

 

 

 

 

 

Enligt Stefan Jacoby på Volvo kommer mobilappen att följas av en mängd andra möjligheter. Den här nya utökade versionen av Volvo On Call finns tillgänglig för den som köper en ny Volvo, från år 2012 års modell. Källa: Volvo Car Corporation.

 

 

– Detta är mycket mer än bara en ny teknikpryl. Mobilappen är första steget i vår strategi inom det här området. Vi har börjat bygga en bro till framtiden, och mobilappen kommer att följas av en mängd andra möjligheter", säger Stefan Jacoby.

Jane Hamrin

TwitterFacebookDigg