2019-Aug-24

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

PTC gifter ihop hård- och mjukvara

Skriv ut
MKS_150bPTC köper upp kanadensiska MKS, med dess system för livscykelhantering av mjukvara, och får därmed in även mjukvaran som en naturlig del i produktutvecklingen.

 

PTC gör bruk av sin stora kassa och köper kanadensiska MKS för 292,5 miljoner kanadensiska dollar, eller motsvarande cirka 1,9 miljarder svenska kronor.

MKS har en mjukvara, Integrity, som koordinerar hela kedjan under utvecklingen av mjukvara för produkter med inbyggd intelligens, som kravspecifikationer, modeller, koder, tester och sökbarhet under hela livscykeln. MKS har kontor i USA, Asien och Europa och produkterna används av ett stort antal företag världen över, bland kunderna finns Autoliv och Saab Aerospace.

Tanken med köpet är att utvecklingen av hårdvaran och mjukvaran nu ska kunna ske parallellt och integrerat.

JimHeppelmann_CEO_100-På PTC vet vi att mjukvara är en nödvändig del i nästan alla dagens produkter. Därför tror vi att utvecklingen av hård- och mjukvara ska ske i en enad process. Med köpet av MKS lägger vi den bästa lösningen för ALM (application lifecycle management) till vår produktportfölj och utökar därmed vår PLM-lösning till att även innefatta utveckling av mjukvara, säger PTCs vd Jim Heppelmann i en kommentar till köpet.

Affären väntas bli klar i början av juni 2011.

Monica Westman

TwitterFacebookDigg