2019-Oct-20

Senast uppdaterad11:09:34 AM GMT

Delmia kompletteras med produktionsstyrning

Skriv ut
Delmia_resourceplanDassault Systémes köper Intercim, med mjukvara för digital produktionsstyrning, och knyter därmed ihop hela PLM-kedjan från konstruktion till tillverkning.

 

Dassault Systèmes och Intercim LLC har varit partners sedan 2004 och har redan i dag flera gemensamma kunder. 2008 tecknades också ett samarbetsavtal för att förse flyg- och försvarsindustrin med Intercims webbaserade produktionsstyrning, integrerad i Dassault Systèmes v6 plattform.

Nu har man alltså drivit samarbetet ett steg längre i och med att Dassault köper Intercim för 36,5 miljoner dollar.

Det är Delmia som nu ska kompletteras med mjukvaran för produktionsstyrning, MES (manufacturing execution system) så att det går att bevisa, och få certifierat, att det man i Delmia planerat att tillverka är exakt det som kommer ut ur maskinerna. Att certifiera tillverkningen är speciellt viktigt inom rymd-, flyg- och bioteknikindustrin där det ställs extra stora krav på säkerhet och spårbarhet. Här kan man direkt bevisa att varje enhet tillverkats exakt så som konstruktören tänkt sig.

John Todd, vd för Intercim, kommenterar samarbetet så här:

- Konstruktörerna får nu möjlighet att i realtid försäkra sig om att konstruktionen är kompatibel med företagets maskinpark och personalen på verkstadsgolvet kan i sin tur upptäcka problem och tidigt påtala dem för konstruktören.

En annan fördel är att man digitalt kan simulera olika maskinkombinationer för tillverkningen, trots att maskinerna går för fullt. Omställningstiderna blir därmed också kortare

Intercim, med stora kunder som Boeing, Sanofi Pasteur, Airbus, BMW och Honeywell, har även sedan länge samarbetat tätt med SAP och Microsoft.

-Philippe-charles-85x85 Uppköpet är ett led i Dassault Systèmes PLM-strategi. Genom att öka Delmias närvaro inom digital tillverkning når vi en ny stor grupp användare på verkstadsgolvet, säger Philippe Charlès, vd för Delmia.

Monica Westman

TwitterFacebookDigg