2019-Aug-22

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Bästa kvartalet för PTC i Norden

Skriv ut
Per-Johan_Lundin_150
PTC med produkter som PLMsystemet Windchill och nya cad-satsningen Creo gör sitt bästa kvartal i Norden någonsin. ”All-time –high”, säger marknadschef Per-Johan Lundin.

-Vårt kvartal 1, oktober, novemer, december 2010, var all time high här i Norden, säger Per-Johan Lundin, marknadschef på PTC.

PTC har ett brutet räkenskapsår som slutar den 30 september .

På den Nordiska marknaden har försäljningen ökat inom alla områden, såväl av av PLM-systemet Windchill som cad och övriga produkter som därtill hör.

- Försäljningen ökar i båda våra distributionskanaler, direktförsäljning och via återförsäljare. Ökade licensintäkter innebär också ökad efterfrågan på våra tjänster, vi ser en positiv utveckling på alla plan, säger Per-Johan Lundin.

I världen har omsättningen för amerikanska PTC ökat med cirka fyra procent jämfört med första kvartalet föregående år, som var ett mycket starkt kvartal för PTC. Dock är inte den senaste storordern till Huyndai Motor och Kia Motors inräknad i kvartalets resultat, som ligger på cirka 267 miljoner dollar.

PTC vd Jim Heppelmann säger också i en kommentar till resultatrapporten att han tror att marknaden väntar lika ivrigt som de själva på lanseringen av den nya plattformen Creo,  som beräknas till kvartal tre (april, maj, juni) 2011.

Omsättningen för räkenskapsåret 2011 förväntas hamna mellan 1,11 och 1,13 miljarder dollar.

Monica Westman

 

TwitterFacebookDigg