2019-Aug-22

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

De ökar pressen för att JT ska bli ISO standard

Skriv ut
JT-Open_150
JT_Open_100h
Siemens PLM och organisationen ProSTEP iViP ökar nu pressen för att få dataöverföringsformatet JT att bli ISO-standard för lättvikts 3d-data.

 

Processen att etablera JT som ett öppet standardiserat format för överföring av 3d-data har pågått länge. Siemens PLM, dåvarande UGS, publicerade 2007 ett 250-sidigt dokument som i detalj beskriver JT i ett försök att skapa en global standard som kan länka samman PLM-tillämpningar från olika leverantörer.

Utvecklingen av JT stöds av en världsomspännande organisation, JT Open, där tillverkare, utvecklare och akademiska institutioner är medlemmar.

Men nu har också organisationen ProSTEP iViP, vars mål är att driva fram öppna standarder, tagit ett steg vidare för att tillsammans med Siemens PLM Software pressa på så att formatet JT får status som officiell ISO-standard för överföring av 3D data och visualiseringar.

Flera av de stora fordonstillverkarna, som Daimler och Rolls Royce, driver också på utvecklingen.

- Att ProSTEP iViP, som är erkända och leverantörsoberoende industriexperter inom standardiseringsområdet{jcomments on}, nu tar ledningen i arbetet är ett bevis för att det öppna formatet JT är väl använt och spritt inom den gobala tillverkningsindustrin. Siemens PLM Software kommer att fortsätta att arbeta tätt tillsammans med ProSTEP iViP för att driva ISO-processen vidare, säger Chuck Grindstaff, vd för Siemens PLM i ett uttalande.

Monica Westman


 

 

TwitterFacebookDigg