2019-Aug-22

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Carl Bass svänger om PLM

Skriv ut
Carl_Bass_150b

Autodesks vd Carl Bass, som tidigare hävdat att PLM är onödigt – att det är en teknik som söker ett problem - svänger nu i en intervju och säger att problemet ligger i att definitionen är vag.

- Jag står fortfarande för den kommentar jag fällde får några år sedan att PLM är en teknik som söker efter ett problem, men i dag har det förändrats. Människor har en mer pragmatisk syn på PLM och det finns fungerande implementationer. Men det är fortfarande inte något klart begrepp, säger Autodesks vd Carl Bass i en intervju med den indiske bloggaren Deelip Menezes.

Han säger också att Autodesks Vault-serie av produkter för hantering av data och dokument finns implementerade på fler ställen än någon annan motsvarade produkt på marknaden, och att kritiken gällde alla de leverantörer som fick företag att lägga ner miljoner dollar på system som inte gav något värde för kunden.

- Men i dag har marknaden förändrats, säger han, och många företag har nytta av sina PLM-system. Inte alltid och inte från alla leverantörer, men PLM används i dag av alla större tillverkare.

Någon skillnad på PDM och PLM ser han dock inte, båda hanterar data under en produkts livscykel, problemet är fortfarande att ingen riktigt vet vad PLM är. Alla menar olika saker.

- Jag tycker inte att vi kan acceptera att alla leverantörer definierar PLM på sitt egen sätt. Jag är inte emot PLM, jag tycker bara inte det är det bästa sättet att förklara vad vi gör.

Monica Westman

 

Hela blogginlägget kan du läsa här

 

TwitterFacebookDigg