2019-Aug-22

Senast uppdaterad06:00:00 AM GMT

Stabilt uppåt för Autodesk

Skriv ut
Bass1_100
En solid utveckling, säger Autodesks vd Carl Bass när han presenterar resultatet för tredje kvartalet. Han går också tilll attack mot Dassault Systèmes vars goda resultat han inte tror på.

Autodesks omsättning ökade till 477 miljoner dollar tredje kvartalet, en ökning med 14 procent jämfört med samma kvartal föregående år och med en procent jämfört med kvartal två i år.

Autodesks vd Carl Bass säger i en kommentar att det i första hand är inom manufacturing, det vill säga mekanikindustrin, som efterfrågan nu börjat växa på allvar. Och det gäller i alla världsdelar.

Det gör också att han är optimistisk inför framtiden och förväntar sig att uppgången ska fortsätta. Fjärde kvartalet kommer att bli det starkaste i år, säger han, och tror på ett omsättningsökning för helåret på mellan 12 och 13 procent, jämfört med föregående år.

Totalt i världen ökade Manufacturing med 30 procent jämfört med samma kvartal förra året, arkitektur och bygg ökade 9 procent, och media och underhållning med 5 procent. Affärsområde ”Platform Solutions and emerging business”, där AutoCad och AutoCad LT ingår, ökade med 12 procent.

Omsättningen för AutoCad och AutoCad LT ökade med 20 procent jämfört med föregående år, vilket var en större ökning än förväntat.

I Europa, eller EMEA, ökade omsättningen under tredje kvartalet till 183 miljoner dollar, en ökning med 15 procent jämfört med samma kvartal i fjol, men resultatet innebar en minskning med några procent jämfört med kvartal två. (EMEA = Europa, Mellanöstern och Afrika)


Attacken mot Dassault

I en telefonkonferens med analytiker identifierar nu Carl Bass Dassault Systèmes som Autodesks huvudkonkurrent. Han tror inte på de ekonomiska rapporter om tillväxt som Dassault Systèmes lämnat, utan hävdar att Dassault i själva verket inte alls växer och att Autodesk tar marknadsandelar.

”They are trying to grow by obfuscating financial results. They are not really growing and they are kind of losing in the market” säger han till analytikerna (om Dassault Systèmes).

- Vi har bättre produkter, bättre priser och ger våra kunder ett större värde, något som marknaden nu börjat inse, hävdar han också.

Autodesks aktie sjönk dock med drygt fyra procent på NewYork-börsen efter publiceringen av kvartalsrapporten. De amerikanska analytikerna ansåg att resultatet var för svagt jämfört med kvartal två i år.

Monica Westman

 

 

TwitterFacebookDigg